Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 03-11-2003 - 16.30 uur

Doorrijder. Politie zoekt getuigen
Hoorn, woensdag 29 oktober 2003.
Op woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur raakte een 30-jarige vrouw uit Amsterdam gewond bij een aanrijding op het Stationsplein te Hoorn. De vrouw stak hier het zebrapad over (komende uit de richting voetgangersbrug en gaande in de richting Veemarkt) en werd aangereden door een motorfiets, die vanaf de Noorderveemarkt aan kwam rijden. De vrouw liep verwondingen aan haar hoofd op en moest worden behandeld in het Westfries Gasthuis. De bestuurder van de motorfiets reed na het ongeval door in de richting Spoorsingel, zonder zijn identiteit bekend te maken. De motor was een groene crossmotor, mogelijk van het merk Kawasaki. Aan de linkerzijde was de motor voorzien van het getal 86. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval of personen die de motorfiets herkennen, contact op te nemen met de politie te Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval
Hoogkarspel, zondag 2 november 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 02.30 uur fietste een 25-jarige man uit Hoogkarspel over de Duijvenbrug in zijn woonplaats. Hier werd hij van achteren aangereden door een personenauto. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. Twee mannen, die uit de auto kwamen rennen, dreigden het slachtoffer dood te zullen maken als hij zijn portemonnee niet afgaf. Met de portemonnee vertrokken de overvallers weer in de auto. Zij reden in een lichtgekleurde stationcar. De buit bedroeg slechts twintig euro en enkele pasjes.

Aanrijding met letsel
Hoorn, zondag 2 november 2003.
Op zondagavond omstreeks 20.15 uur reed een 44-jarige man uit Hoorn op de fiets over het fietspad langs de Weel in Hoorn. Hij volgde het fietspad aan de verkeerde zijde van de rijbaan. Uit tegengestelde richting kwam een 34-jarige man uit Hoorn aangereden op een bromfiets. Beide voertuigen voerden verlichting. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de bromfietser verwondingen aan zijn gezicht opliep. De bromfietser bleek geen helm te hebben gedragen. Hij moest ter observatie in het ziekenhuis opgenomen worden. De fietser bleek alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 875 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. Ondanks het feit dat hij op de fiets reed, werd toch zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in school
Grootebroek, maandag 3 november 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur werd er ingebroken in basisschool het Vierspan aan de Kloosterpoort te Grootebroek. Van de school werd een raam ingeslagen. Uit het pand werd computerapparatuur ontvreemd.

Inbraak in bedrijf
Zwaagdijk, maandag 3 november 2003.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 19.00 en 05.30 uur, werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Zwaagdijk te Zwaagdijk. De daders kwamen vermoedelijk binnen door een raam dat nog kapot was na een vorige inbraak. De daders hebben in het bedrijfspand een brandkast open gebroken. Het (ongetwijfeld zware) werk resulteerde in een "buit" van oude diskettes met bedrijfsgegevens. Deze bleven dan ook in het bedrijf achter. Wel werden bedrijfsauto's, die in de productiehal stonden, ontdaan van hun autoradio's.