Ingezonden persbericht

Lexar Media's nieuwe Image Rescue® 2.0 herstelt 'verloren' foto's van ieder formaat geheugenkaart van elke fabrikant.

Lexar Media biedt de betrouwbaarste en krachtigste digitale media oplossingen voor beroepsfotografen.

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige digitale media en accessoires, heeft tijdens de PhotoPlus Expo in New York de Image Rescue 2.0 geïntroduceerd, een verbeterde versie van haar populaire fotoherstel software. Met Image Rescue 2.0, heeft Lexar Media het aantal geheugenkaarten waarvan foto's kunnen worden teruggehaald aanzienlijk uitgebreid.

Image Rescue 2.0 kan nu 'verloren' of verwijderde digitale beelden van iedere willekeurige geheugenkaart terughalen, ongeacht het formaat of fabrikant. Bovendien biedt Image Rescue 2.0 een uitgebreide reader ondersteuning en is te gebruiken met alle card readers die geschikt zijn voor massa opslag, zoals FireWire en USB 2.0, waarbij de hersteltijd aanzienlijk sneller is.

Om verwijderde of verloren beelden te kunnen opsporen en herstellen gaat Image Rescue 2.0 terug naar de basis van de datastructuur van de kaart, zelfs als de computer de kaart niet kan herkennen. Aldus kan Image Rescue 2.0 beeld bestanden in alle populaire bestandsformaten terughalen, zoals JPEG, TIFF, en de meeste RAW bestands formaten van de belangrijkste camera fabrikanten. In veel gevallen kan Image Rescue 2.0 zelfs document bestanden herstellen zoals documentbestanden van Word, Excel en PowerPoint.

"De meest voorkomende oorzaken van data verlies zijn stroomstoring in het toestel en voortijdige verwijdering van kaarten uit het toestel" zei John Omvik, directeur, OEM en pro product marketing van Lexar Media. "In dat geval kan Image Rescue 2.0 verloren beelddata terughalen en herformatteren of de DOS FAT file van de geheugenkaart reconstrueren. Image Rescue 2.0 biedt bovendien de unieke mogelijkheid om vertrouwelijke data permanent van de geheugenkaart te wissen om te voorkomen dat data achteraf alsnog hersteld worden".

Image Rescue 2.0 is grotendeels uitwisselbaar en komt daarmee tegemoet aan de eisen van elke digitale fotograaf. Daarnaast zijn er speciale mogelijkheden door de optimale samenwerking met de bekroonde CompactFlash kaarten van Lexar Media. Image Rescue 2.0 kan de CompactFlash firmware van Lexar Media via het web opwaarderen, zodra er nieuwe firmware beschikbaar komt, waarmee de fotograaf nog betere ondersteuning, uitwisselbaarheid en prestaties krijgt. Ook kan Image Rescue 2.0 worden gebruikt om een email naar het Lexar technisch support team voor te bereiden of te verzenden voor het geval er extra ondersteuning nodig is.

Door de software wordt informatie over de geheugenkaart bewaard die het Lexar support team kan helpen bij het herstellen van beelden. Om deze mogelijkheden te kunnen gebruiken, dient men de Lexar JumpShot kabel te gebruiken die bij de Lexar Media's Professional Series CompactFlash wordt meegeleverd.

Image Rescue 2.0 werkt met Windows 2000/XP (of hoger) en Mac OS 10.2 (of hoger ) en kan data herstellen van CompactFlash Type I/II, MultiMediaCard, Secure Digital, xD-Picture Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo en Smart Media.

De Image Rescue 2.0 software wordt kosteloos meegeleverd met alle Lexar Media's Professional Series CompactFlash kaarten en zal ook afzonderlijk in de winkel verkrijgbaar zijn voor ¤ 35,--

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller oplossingen voor de digitale fotografie, consumenten-elektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste formaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller patenten. Licentiehouders van Lexar Media's technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:

Lexar Media Europe, Steve Mariott:
tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com

Transcontinenta, Tiedo Boertien,
tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl

Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker,
tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl