Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (3/11)

Bergen op Zoom, maandag 3 november 2003

Politie houdt snelheidsduivel aan

STEENBERGEN: Maandagmorgen tussen 7.00 en 10.00 uur hielden politiemensen van team Steenbergen een snelheidscontrole op de Kruislandsedijk, waar een maximale snelheid van 60 km/u is toegestaan. Er werden door de politie drie snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg, ondanks de verkeersremmende maatregelen die ter plaatse zijn getroffen in de vorm van verkeersdrempels, maar liefst 120 (!) kilometer per uur. De 35-jarige automobilist uit Axel werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de bestuurder een forse boete in het vooruitzicht gesteld.

Inbraak in auto`s

HOOGERHEIDE: In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een viertal personenauto`s, die geparkeerd stonden aan de Wouwbaan, Kromstraat en Fokkerlaan. Uit een voertuig dat geparkeerd stond aan de Fokkerlaan werd in ieder geval een radio/CD-speler ontvreemd. Uit de andere personenauto`s werd niets ontvreemd, maar was duidelijk schade zichtbaar, die was veroorzaakt door inbraakpogingen. Twee van de gedupeerde eigenaren deden vanmorgen via de digitale weg bij de politie aangifte van vernieling; de andere twee hebben maandagmorgen een bezoek gebracht aan het politiebureau.

Verkeersongeval met letsel

HOOGERHEIDE: Zondagavond is een 22-jarige inwoonster van Huijbergen licht gewond geraakt nadat omstreeks 20.30 uur op de Huijbergseweg tegen een boom was gereden. Het slachtoffer, dat bekneld zat in het voertuig, moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Hierna werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De Huijbergse, die inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen, verklaarde tegenover de politie verblind te zijn door een tegenligger.

Vernieling aan geldautomaat

SCHIJF: Naar nu pas bij de politie bekend is geworden, is vorig weekeinde door een tweetal manspersonen de glasplaat van een geldautomaat aan de Sint Antoniusstraat vernield. Van hun activiteiten zijn echter video-opnames gemaakt, aan de hand waarvan de politie een onderzoek heeft ingesteld.

Inbraak woning

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Merelstraat. Onbekenden kwamen via de achterzijde de woning binnen en hebben vanuit de woonkamer een aantal DVDs en enkele jassen gestolen. Daarnaast werd een bedrijfswagen buit gemaakt, die naast de woning op de oprit stond. Het betreft een felblauwe auto van het merk Fiat type Fiorino met in geeloranje het opschrift ABX op de zijkanten. Het kenteken is VF-RX-86.

Diefstal uit auto

SINT WILLEBRORD: Zondagavond werd, vermoedelijk tussen 3.00 en 4.00 uur, een diefstal gepleegd vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Fazantendonk. De afgesloten kofferbak van de auto werd geopend, waarna vanaf de achterbank een weekendtas werd ontvreemd met daarin kleding en verzorgingsspullen. De totale waarde van de buitgemaakte goederen bedroeg ongeveer 300 euro.

Politie houdt auto-inbrekers aan

ROOSENDAAL: In de nacht van zondag op maandag ontving de politie rond
1.00 uur een telefonische melding dat twee mannen hadden ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Valkenburgstraat. Hoewel de mannen op het moment van de melding reeds waren gevlucht in een andere auto, was de melder zo alert geweest de vluchtrichting en een signalement van de daders in zich op te nemen. Twee politiemensen, die op dat moment op surveillance waren, hoorden de melding en zagen korte tijd later een auto rijden, waarin zich drie personen bevonden, waarvan er twee aan het signalement voldeden. Nadat de politiemannen de auto korte tijd gevolgd hadden, gaven ze de bestuurder een stopteken, dat werd opgevolgd. Twee andere politiemensen, die in de tussentijd bij de gedupeerde autobezitter waren gearriveerd, konden aan de hand van de inbraaksporen vaststellen dat bij de inbraak werktuigen waren gebruikt. Met toestemming van de bestuurder, hebben de achtervolgende politiemensen vervolgens een onderzoek in de auto ingesteld en inbrekers-werktuig aangetroffen. De inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Bron: Manon Ostendorf