Politie Drenthe

maandagmiddag 03-11-03

Emmen 03-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Verkeersongeval met letsel
DE PUNT - Drie auto's kwamen met elkaar in botsing op de linkerrijstrook van de A28 op de hoogte van de afslag naar de N34. De 28-jarige bestuurder uit Assen merkte te laat op dat de auto's voor hem remden. De botste tegen zijn voorganger een 32-jarige man eveneens afkomstig uit Assen. Deze man botste op zijn beurt op de voor hem rijdende 48-jarige Emmenaar. De veroorzaker van de kettingbotsing werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd door het dak eraf te knippen. De man werd voor onderzoek opgenomen in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Auto gestolen
ASSEN - In de nacht van zondag op maandag is een donker blauwe Volkswagen Polo gestolen. De 21-jarige eigenaresse had de auto geparkeerd aan de Smetanalaan.

Inbraak bij overlaadstation
ASSEN - In het afgelopen weekend is er ingebroken in het depot voor klein chemisch afval op het overlaadstation aan de Philipsweg. Uit een kast zijn ongeveer tien rollen tape weggenomen. Men weet nog niet over nog meer weggenomen is.

Inbraak garagebedrijf
RODEN - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een garagebedrijf aan de Eerste Energieweg. Via de achterzijde van het bedrijf is men het pand binnen gekomen. De 40- jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van een kuis met waarde papieren en twee acculaders.

Tanken zonder betalen
ASSEN - Bij het tankstation aan de A28 onder Assen werd zondagavond door een automobilist getankt en niet betaald. Een getuige heeft de auto zien wegrijden. De politie onderzoekt de zaak op aanknopingspunten.

Winkeldief gepakt
ROLDE - Maandagmorgen heeft de politie een 48-jarige dievegge uit Assen aangehouden. De politie kreeg een goed signalement van getuigen en kon zodoende de dader pakken. De vrouw had in de winkel aan de Hoofdstraat een paar pakken vlees en een stuk kaas gestolen met een waarde van ruim 33,-. De vrouw krijgt een dagvaarding.

Twee keer benzineslang doorgesneden
EMMER COMPASCUUM - Maandagmorgen meldde een 60-jarige bewoonster van de Lange Kavel zich bij de politie. De benzineleiding van haar auto was doorgesneden. Ook bij de auto van de buren was dit het geval. Zoals het er nu uitziet gaat het om diefstal van benzine en niet om de vernieling op zich.

Vernieling aan machines
WESTERBORK - Een bedrijf uit Emmen is bezig met werkzaamheden aan de Roessinghkamplaan. Het afgelopen weekend zijn aan verschillende machines vernielingen gepleegd. Zo is zand in de gasolietank van de trilplaat en een mobile kraan gegooid. Van een shovel werden ruitenwissers vernield. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.