3e persbericht van maandag 3 november 2003

Eindhoven 03-11-2003 - Berichten uit de regio

Budel: Auto gestolen

Vanaf t Stepke is in de nacht van zondag op maandag een zwarte Volkswagen Golf cabriolet met het kenteken ZG-NS-06 gestolen.

Budel: Straffen in Budelse drugszaak

In juni van dit jaar heeft de politie van Cranendonck een onderzoek gedaan naar de handel in drugs in Budel. Daarbij is toen een aantal verdachten aangehouden. Deze zaak is twee weken geleden voor de rechter geweest en afgelopen vrijdag is de uitspraak gedaan.

Een 21-jarige man uit Weert vervoerde verdovende middelen van en naar België. Hij kreeg 18 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Een 22-jarige man uit Nederweert had 1 kg speed verborgen in de woning in Nederweert en dealde in de omgeving van Nederweert. Hij kreeg 36 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Ontneming verkregen winst 15487,-

Een 23-jarige vrouw uit Nederweert hielp de 22-jarige man en kreeg 240 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijk

Een 26-jarige man uit Ospel dealde vanuit Ospel en werd op heterdaad betrapt bij inval in woning. Hij kreeg 21 maanden celstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ontneming verkregen winst 18780,-

Een 21-jarige man uit Budel dealde in Budel. Hij kreeg 24 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Ontneming verkregen winst 1013,=.

Een 18-jarige vrouw uit Weert hielp de 21-jarige man uit Budel. Zij kreeg 180 uur dienstverlening en 4 maanden celstraf voorwaardelijk

Gemert: Verkrachting na ruim zeven jaar opgelost

De politie Gemert-Laarbeek heeft een verkrachting van 6 januari 1996 opgelost. De verdachte, een 26-jarige man uit Gemert, is afgelopen week aangehouden. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Het slachtoffer, een nu 24-jarige vrouw uit Helmond, werd op 6 januari 1996 op de Lodderdijk door de verdachte benaderd. Hij wilde geld van haar maar zij had niets bij zich. De dader trok haar in de struiken en verkrachtte haar. Het onderzoek van de politie leverde toen niets op. Enkele weken geleden kwamen nieuwe getuigen en het onderzoek werd weer opgestart. De man is voorgeleid en is in bewaring gesteld.

Eersel: Inbraken

In de nacht van zondag op maandag is op twee plaatsen in Eersel ingebroken. Het gaat om woningen aan de Lupine en Van de Boomstraat. In beide gevallen werd de achterdeur opengebroken. Er werden bankpasjes, een gsm en geld, 150,= en 200,=, weggenomen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Eindhovenseweg is maandag tussen 9.05 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1093 passanten reden er 73 te hard. De snelste reed 96 km/u waar 50 is toegestaan.