Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  3 oktober 2003                                                
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Gewond bij vechtpartij

Een 40-jarige Nijmegenaar is zondagavond op de Van 't Santstraat, vermoedelijk bij een vechtpartij of een beroving, gewond geraakt. Getuigen belden de politie dat zij een man met ontbloot bovenlijf hadden gezien die aan zijn rug gewond was. Deze man stond temidden van andere personen. Eén van hen zou een mes bij zich hebben. De politie ging erheen maar de gewonde man bleek al weg te zijn. Op de plaats waar het voorval zich zou hebben voorgedaan trof de politie wel een man aan die bloed aan zijn handen en kleding had. Bij onderzoek aan de kleding vond de politie een mes met bloed eraan. Deze man, een 34-jarige Nijmegenaar is aangehouden en voor het onderzoek ingesloten. In de buurt waar het voorval plaatsgevonden had, vond de politie een bebloed T-shirt en in de buurt een geparkeerde auto waar ook bloedsporen in aangetroffen werden. Het T-shirt en de auto werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De gewonde man bleek zich gemeld te hebben bij het C.W.Z. De politie zocht hem daar op waarbij de man, een 40-jarige Nijmegenaar, verklaarde beroofd en meermalen met een mes gestoken te zijn. Hij heeft aangifte gedaan. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Aangehouden na inbraak

Een 34-jarige Nijmegenaar en een 29-jarige Amsterdammer zijn zondagavond rond 23.30 uur aangehouden vanwege het feit dat zij ingebroken hadden in een woning aan de Van Berchenstraat. Buurtbewoners hoorden gerucht in de woning en belden de politie. Die doorzocht het opengebroken pand en trof de twee mannen aan. Zij hadden meerdere pakken koffie bij zich die in beslag genomen zijn. De Nijmegenaar had volgens het opsporingsregister nog een gevangenisstraat van zeven dagen te ondergaan en de andere een bekeuring van E 162,--. Omdat de laatste geen geld op zak had koos hij ervoor de twee dagen vervangende gevangenisstraf te ondergaan. Tegen de beide mannen is proces-verbaal ter zake van de inbraak opgemaakt. De 49-jarige eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan.


Mishandeling

Zondagmiddag rond 15.45 uur stond een 17-jarig meisje uit Geldermalsen met haar 21-jarige vriend uit Nijmegen te wachten op de bus bij een bushalte aan de St. Jacobslaan. Op dat moment kwamen er vier luidruchtige jongens langs die het meisje en haar vriend aanspraken. Eén van de jongens gaf het meisje een stomp in haar maag en de andere drie jongens sloegen en schopten haar vriend. De jongens gingen er vandoor toen de bus stopte en er een man uitstapte. Het meisje en haar vriend hebben aangifte gedaan. De politie beschikt over het signalement van de aanvallers.


Woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan De Genestetlaan door een raam open te breken. Uit de woning zijn twee computerspellen en twee mobiele telefoons gestolen. De 31-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.


Alcohol (en andere) controle

Zondagavond zijn 593 bestuurders op de Heyendaalseweg op alcoholgebruik gecontroleerd. Zeven van hen hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. Eén persoon bleek bij ademanalyse 785 Ug/l te halen terwijl 220 Ug/l de limiet is. Een buitenlandse bestuurder kreeg van de Officier van Justitie een bekeuring aangeboden van E 1250,-- Omdat hij geen geld bij zich had, werd zijn auto ingenomen. Wanneer de man betaald krijgt hij zijn auto weer terug. Voorts is er op snelheid gecontroleerd waarbij 30 bekeuringen voor overschrijding van de maximum snelheid werden uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/h is. Ook werd tweemaal bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep, één maal omdat de bestuurder geen gordel droeg, één voor het niet aanhouden van het juiste voorsorteervak en eenmaal omdat een bestuurder door rood reed.


Bedrijfsinbraak

Maandagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan de Wolfkuilseweg door een raam open te breken. Uit het bedrijf is een computer gestolen.


Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is van de Middachtenstraat een witte bestalauto van het merk Opel-Movano met kenteken 17-VZ-HR gestolen.


District De Waarden


Culemborg - jongeren aangehouden voor vuurwerkoverlast - Vijf Culemborgse jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar zijn zondagmiddag in de buurt van de Beukeboom aangehouden nadat zij een brievenbus met een zelfgemaakte vuurwerkbom hadden vernield. De brievenbus was zodanig beschadigd dat de post op straat was gevallen. Buurtbewoners wezen de ter plaatse gekomen politie de jongens aan en ruimden de post op. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn voor het ondergaan van een alternatieve straf verwezen naar het buro HALT. Hun ouders zijn gebeld en die haalden hun kinderen na het opmaken van het proces-verbaal op van het politiebureau. De schade zal op de jongens worden verhaald.


Opijnen - Ophemert - Geldermalsen - Snelheidscontrole

Deze snelheidscontrole werd zondag gehouden op verschillende (niet nader bekende) tijdstippen.
Opijnen - Zandstraat: 180 passanten, 23 overtreders, hoogste snelheid 90 ipv 50 km/h.
Ophemert - Molenstraat: 55 passanten, 7 overtreders, hoogste snelheid 68 ipv 50 km/h.
Geldermalsen - Tielerweg: geen overtredingen.

Tiel - beroving - Een 16-jarig meisje uit Echteld dat zaterdagavond rond 21.00 uur in de Stationsstraat in Tiel geld pinde, werd door een vrouw met een mes gedwongen dat gepinde geld af te geven. Daarna verdween de vrouw lopend het centrum in. Het meisje liep met haar vriendin achter de vrouw aan, maar zij verloren haar uit het oog. De vrouw die de Echteldse had overvallen had een opvallend blanke huid en was tussen de 15 en 25 jaar. Zij had een slank postuur en donkere make-up boven haar ogen. Zij had een smal gezicht en droeg een petje mogelijk met gele letters aan de voorzijde. Voorts droeg zij een donker bomberjack. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Zaltbommel - aanrijding met letsel - Maandagmorgen rond 08.30 uur raakte een 16-jarige jongen uit Zaltbommel gewond toen hij op de Kloosterwiel op zijn bromscooter een voertuig links inhaalde waarbij hij tegen een tegemoet komende personenauto botste. De jongen liep letsel op aan zijn linkeronderbeen en is overgebracht naar het Carolus-ziekenhuis in 's Hertogenbosch. Bromscooter en auto raakten beschadigd.


District Tweestromenland


Wijchen - aangehouden voor bedreiging met een mes - Een 15-jarige jongen uit Wijchen is zondagavond rond 20.35 uur op de Tunnelweg aangehouden omdat hij een 15-jarige jongen uit diezelfde plaats met een mes bedreigd zou hebben. Dat gebeurde tijdens een woordenwisseling over drugs in een groep van ongeveer acht personen. De 15-jarige jongen die met een mes bedreigd zou zijn kreeg daarbij van een ander ook nog een vuistslag in zijn gezicht. De 15-jarige jongen die een mes getrokken zou hebben is in verzekering gesteld en nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt vanmorgen heengezonden. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Wijchen - auto gestolen - Zondagmiddag is van het Bospad een rode Renault-Clio met kenteken PF-DG-11 gestolen.

Wijchen - motorrijder bekeurd, motor en rijbewijs in beslag genomen - Een 37-jarige motorijder uit Goutum werd zondagavond betrapt toen hij op de Drutenseweg een inhaalverbod negeerde. De man reed vervolgens de snelweg A50 op. De politie kon de man kilometers verder laten stoppen waarbij de gemiddelde snelheid 182 km per uur was. Motor en rijbewijs werden in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Malden - voetbalvereniging bestolen - Uit de kantine van een voetbalvereniging aan de Broekkant is zondag een plastic zak gestolen waarin de spelers van een team hun waardevolle spullen hadden gedaan en opgeborgen hadden in een kast. Er is aangifte van de diefstal gedaan. Het gestolen spul bestaat uit horloges, mobiele telefoons, sieraden, bankpasjes en andere persoonlijke documenten.

Malden - auto gestolen - In de nacht van zondag op maandag is van de Oude Kleefsebaan een groene Mercedes-Benz met kenteken HB-GT-32 van de oprit van een woning gestolen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Blik op Veilig

Kekerdom, Botsestraat: tussen 08.00 uur en 11.00 uur, 696 bestuurders, 47 overtredingen, hoogst gemetens nelheid 77 km/h. Max. snelh. toegestaan 50 km per uur.
Nijmegen, Hatertseweg: tussen 09.35 uur en 12.10 uur, 1905 passanten, 52 overtreders, hoogst gemeten snelheid 68 km/h. Max. snelh. toegestaan 50 km per uur.
Nijmegen, Groesbeekseweg: tussen 07.20 uur en 11.18 uur, 1978 passanten, 75 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 80 km/h, Max. snelh. toegestaan 50 km per uur.
Nijmegen, Berg en Dalseweg; tussen 12.25 uur en 14.05 uur, 825 passanten, 25 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 68 km/h, Max. snelh. toegestaan 50 km per uur.
Nijmegen, Sint Annastraat; Max. snelh. toegestaan 50 km per uur.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --