Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3/11)

Oosterhout, maandag 3 november 2003

Politie betrapt vrachtauto-inbrekers op heterdaad GILZE: Op maandag 3 november omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in geparkeerde vrachtautos aan de Burg. Krollaan te Gilze. In de nabijheid van het bedrijf trof de politie een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 49 jarige inwoner uit Vlijmen, werd door de politie direct aangehouden. Even daarna werd ook een tweede de twee verdachte opgepakt. Dit betreft een 44-jarige inwoner van Haaren. Uit onderzoek bleek dat er in vier vrachtautos was ingebroken, waarbij de dekzeilen kapot werden gesneden. Voor het verdere onderzoek zijn de beide personen ingesloten en in verzekering gesteld.

Geen rijbewijs, geen verzekering
RAAMSDONKSVEER: Tijdens een verkeerscontrole op de Maasdijk bleek dat een 33-jarige inwoner van Geertruidenberg in zijn personenauto reed zonder rijbewijs. De politie betrapte de man op 3 november rond 01.10 uur. Het oorspronkelijke rijbewijs van de verdachte was in mei 2003 ongeldig verklaard vanwege het rijden onder invloed. De man zal opnieuw een rij-examen moeten doen om weer in het bezit te komen van een rijbewijs.
Bij de controle bleek ook dat de auto niet verzekerd was. De politie nam de auto in beslag en tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak bedrijfsruimte
s-GRAVENMOER: De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Doctor Koekkoeklaan. In de nacht van maandag 3 november werd er tussen 00.00 uur en 07.30 uur ingebroken in het bewuste bedrijfspand. Door het slot van de voordeur af te breken verschafte de dader(s) zich te toegang tot het pand. Alleen een geldbedrag werd ontvreemd.

Man raakt gewond bij eenzijdig verkeersongeval
WAALWIJK: Op zondag 2 november omstreeks 06.11 uur vond op de Midden Brabantweg een ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed richting Tilburg en ramde eerst een paal van de verkeerslichten. Daarna schoof hij door naar een lichtmast aan de andere zijde van de kruising. Wonder boven wonder kwam de man levend uit zijn auto. De man werd per ambulance vervoerd naar het Twee Stedenziekenhuis te Tilburg. Het betrof een 31-jarige man uit Tilburg. De politie heeft de man nog niet over de toedracht van het ongeval kunnen verhoren. De aard en omvang van zijn verwondingen zijn onbekend.

Bron: Jeroen Steenmeijer