UPC NEDERLAND

Doelgericht zappen met elektronische televisiegids

Amsterdam, 3 november 2003 - Vanaf vandaag hebben televisiekijkers een beter overzicht van de programma's op televisie. Kabelbedrijf UPC is gestart met een elektronische tv-gids voor het analoge televisiepakket. Klanten van UPC zien voortaan in een oogopslag wat er op dat moment op televisie te zien is en wat de volgende tv-programma's zullen zijn. Zo kunnen televisiekijkers doelgericht zappen naar hun favoriete programma's. In de elektronische tv-gids vinden zij namelijk de programmagegevens van 20 analoge tv-zenders die in meeste UPC regio's worden doorgegeven. De elektronische tv-gids is te vinden op het vernieuwde UPC Infokanaal. Klanten in de regio Rotterdam kunnen over enkele weken beschikken over de elektronische tv-gids.

Afwisselend toont het vernieuwde UPC Infokanaal programmagegevens (Nu op tv; Straks op tv), de eerstvolgende films, live mozaïekbeelden van de verschillende tv-zenders (6 kanalen tegelijk) en consumenteninformatie, onder andere via teletekst. De lay-out van het kanaal is bovendien aangepast aan de nieuwe huisstijl van het kabelbedrijf en daarmee overzichtelijker en aantrekkelijker voor klanten.

Behoefte Business Line Manager Televisie Els Peters is blij met het vernieuwde informatiekanaal in het analoge televisiepakket: 'We merken dat klanten behoefte hebben aan programmagegevens. Onze klanten met digitale televisie hebben al enige tijd een elektronische tv-gids. Onderzoek toont aan dat ruim 50% van hen een of meerdere keren per dag hun elektronische tv-gids gebruiken.' Volgens UPC is daarbij vooral het gemak voor de klant een belangrijke drijfveer.

Digitale tv In de toekomst neemt de behoefte aan programma-informatie verder toe, verwacht UPC. Els Peters: 'Digitale tv is de toekomst. We verwachten dat het aantal digitale tv- en filmkanalen de komende jaren sterk zal uitbreiden. Een volledig interactieve elektronische tv-gids met een persoonlijk overzicht van favoriete tv-kanalen en -programma's biedt dan uitkomst.'

Betere informatie De introductie van het vernieuwde UPC Infokanaal is onderdeel van een reeks van maatregelen van UPC om de service te verbeteren, waaronder de informatievoorziening aan klanten. De elektronische tv-gids volgt op de lancering van het huis-aan-huis verspreide klantenmagazine ON in juli en een reeks voorlichtingsbrochures en -filmpjes in april van dit jaar.

= = =

Noot aan de redactie:

Voor nadere informatie of afbeeldingen (JPEG, high resolution) van de elektronische tv-gids kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland Afdeling Communications & Public Policy Ronald van der Aart T 020 775 57 71 M 06 21 89 82 75

UPC N.V.

03 nov 03 17:43