EVD


Spanje: aanleg vliegvelden en bouw terminal

---

Nieuw vliegveld in Castellón
In Castellón wordt een nieuw vliegveld, Costa Azahar, gebouwd. De kosten bedragen 113,8 miljoen euro. De deelregering van Valencia en het provinciaal bestuur van Castellón beschikken beide over een aandeel van 50 procent. Het nieuwe vliegveld, dat jaarlijks 600.000 reizigers moet verwerken, wordt voorzien van een start- en landingsbaan met een lengte van 2,7 kilometer, een terminal voor vracht- en personenvervoer en een parkeerplaats voor vliegtuigen van 55.000 m2. De bouwbedrijven SCYR en AZVI hebben inmiddels hun interesse in het project kenbaar gemaakt.

Meer informatie:

* www.gva.es

* www.dipcas.es

* www.sacyr.com/definitivo/home/homeFitcapas.htm
* www.azvi.es

Nieuwe terminal vliegveld Barcelona
De nieuwe terminal voor het vliegveld van Barcelona , Terminal Sur, wordt aangelegd tussen de huidige twee start- en landingsbanen en de derde baan, die momenteel in aanbouw is. De bouwwerkzaamheden nemen circa 45 maanden in beslag. De investering bedraagt 581 miljoen euro. De terminal krijgt een oppervlakte van 500.000 m2, met een verwerkingscapaciteit van jaarlijks 25 miljoen passagiers, 108 gates, 49 slurven, 162 incheckbalies, 15 bagagebanden en een parkeerplaats voor 7.500 personenwagens. Aan de bouwgroep Ferrovial is de bouw van een luchtverkeersleidingtoren aanbesteed ter waarde van 13 miljoen euro.

Meer informatie:

* www.aena.es

* www.ferrovial.com

Aéronautische bedrijfspark luchtvaart Barcelona AENA, het Spaanse orgaan dat belast is met het beheer van de Spaanse publieke luchthavens, heeft de constructiegroep ACS y Vías y Construcciones aangetrokken voor de aanleg van een aéronautisch bedrijfspark te Barcelona. De investering bedraagt 20 miljoen euro.

Meer informatie:

* www.grupoacs.com

* www.interbook.net/empresas/viasandalucia
* Handelsafdeling Ambassade Madrid: mad-ea@minbuza.nl

03.11.2003
---

Bron: Ambassade Madrid
Nummer: 106527