Belgacom

EMBARGO TOT 30 OKTOBER 13 U

Persbericht

30 oktober 2003

Nieuw toestel bij Belgacom: elkaar zien terwijl je belt Op 3 november 2003 wordt de 'Belgacom Visto' gelanceerd, het toestel waarmee bellers elkaar zien, scherp en in kleuren.

Aantrekkelijk product

De Belgacom Visto is een klein videoscherm waarmee men tijdens een telefoongesprek de correspondent kan zien en door hem gezien kan worden. Dit biedt de klant tal van voordelen : men kan met elkaar praten alsof men tegenover elkaar zit men kan emoties delen, lichaamstaal zien, voorwerpen tonen. behalve de aankoop van het toestel is er geen bijkomende abonnementskost of apart gesprekstarief ("wie de Visto heeft krijgt er het beeld gratis bij") men kan het toestel ook in een aantal andere landen gebruiken.

Interessant dus, zowel voor particuliere klanten als voor kmo's:
1. grootouders en familieleden die veraf wonen (zelfs in bepaalde andere landen), koppels die niet op hetzelfde adres wonen
2. ouders met een gehospitaliseerd kind, ziekenhuizen met patiënten waarvan de familie veraf woont
3. bedrijven die met hun leverancier visueel contact willen heben.

Gebruiksvriendelijk

De installatie van de Visto is zeer eenvoudig:

1. eenvoudig aan te sluiten op een eenvoudige analoge vaste lijn (PSTN, dus niet op ISDN)
2. 'plug & play", veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld bij webcams
3. compatibel met alle sinds 1998 gecommercialiseerde Belgacom-toestellen (ook draadloze).
4. de Visto is onmiddellijk te gebruiken, zonder enige verder formaliteiten. De Visto is bovendien zeer gebruiksvriendelijk:

1. er is een knop om videofunctie tijdens het gesprek te starten ('start views')
2. er is een knop om het beeld tijdens het gesprek stop te zetten ('mute video')
3. er is een knop om de beeldkwaliteit te regelen ('detail movement') (tegen mozaïekfenomeen)

Technisch

De Visto (technologie van Vialta, USA) (http://www.vialta.com), een toestel dat wordt gebruikt met een klassiek vast telefoontoestel, is 21 cm hoog, 15 cm breed en 5 cm diep en verbruikt 18 watt tijdens een gesprek. In de Standby-functie is het verbruik zo goed als nihil (cfr. TV-toestel).

Het kleurenscherm ( LCD-scherm) is (in diagonaal) 8,9 cm groot. De lichtsterkte is regelbaar, en de beeldkwaliteit is vergelijkbaar met het internet, met gelijkaardige gemiddelde kwaliteit van de pixel.

Prijs

Om elkaar te kunnen zien moeten beide gesprekspartners dus wel over een Visto beschikken. Belgacom biedt het toestel daarom aan in duoversie (2 toestellen) tegen 499 E, BTW en Recupel (0 E) inbegrepen. De verkoopprijs van één Visto ('solo') bedraagt 249,50 E BTW en Recupel (0 E) inbegrepen.

Twee jaar garantie vanaf de aankoopdatum, daarna geen herstelling of omruiling meer.

Om de klanten met het toestel te laten kennismaken en hen de kans te geven het toestel te testen wordt het niet verkocht via e-channel en evenmin via de call-centers. De Visto is enkel te koop in de directe en indirecte verkooppunten van Belgacom.

Meer informatie voor journalisten: Jan Margot (02/202 85 01) of Lian Verhoeven (02/2024867)


---- --