Openbaar Ministerie


1 november 2003

Opsporing Verzocht special: 'Stalking'

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 3 november (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.Leiden:

Gewapende overval tabakswinkel
In Leiden-Noord in de wijk de Kooi, blijft de medewerkster van een tabakswinkel op 8 oktober verbouwereerd achter, nadat twee mannen er met een geldbedrag vandoor gaan. Het geldbedrag hebben ze, onder bedreiging van de medewerkster, uit de kassa gegrist van de winkel waar zij aan het werk is.

Rotterdam: Getuigenoproep schietpartij
Vijf dagen geleden, zondagmiddag 26 oktober, wordt in de 1ste Middellandstraat in Rotterdam een man door een gewapende man achtervolgt. Door de achtervolger wordt geschoten. Zowel hij als de andere man rennen een café in. Daar overlijdt het slachtoffer. Veel vragen maandag aan de kijkers met als doel het vinden van de dader.

Weesp: Moord
Een brandende vuilniszak vol bebloede kleding langs de korte Muiderweg in Weesp zijn de laatste stille getuigen die in direct verband kunnen worden gebracht met Habib MHEDHBI. De zak werd medio juni 2000 gevonden en geblust, maar toen werd Habib al een dag vermist. En daar is sinds die dag geen verandering meer ingekomen.

Vinkeveen: Overval Rabobank
Wanneer iemand vanuit het raam lange tijd een man ziet staan, vertrouwt deze persoon het niet. Het wantrouwen blijkt gegrond. Want op 10 oktober vindt een gewapende overval plaats op een Rabobank in Vinkeveen. Twee daders gaan er op een scooter vandoor. Een scooter, die eerder geruime tijd met één van de daders erop en met opvallend veel motorlawaai, voor de bank geparkeerd heeft gestaan.

Putten: Gezocht
Na een woninginbraak in Putten wordt met een gestolen pas in Nijkerk geld opgenomen. Misschien weet u meer?

Gelderland: Gezocht
In Gelderland doet, wanneer hij vooral oudere mensen thuis bezoekt, een man zich voor als personeelslid van officiële instanties. De gevolgen van zijn bezoek zijn groot.

Rotterdam: Getuigen oproep
Een zaak die ook in de uitzending van half acht werd behandeld. Vijf dagen geleden, zondagmiddag 26 oktober, wordt in de 1ste Middellandstraat in Rotterdam een man door een gewapende man achtervolgt. Er wordt geschoten door de achtervolger. Zowel hij als zijn belager rennen een café in. Daar overlijdt het slachtoffer. Veel vragen aan de kijkers met als doel, het vinden van de dader.

Zeist: Gewapende Overval Benzinepomp
In Zeist wordt een benzinepomp door een man bezocht die, omdat hij niet genoeg geld bij zich heeft, zegt later terug te komen. Dat doet hij ook. Maar in plaats met geld komt hij met een mes terug.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: www.opsporingverzocht.nl.