Time : 5:25:20 PM
Date : Monday, November 03, 2003
Sender Name: AGIM/AVGI

pharma.be stelt de vernieuwde organisatiestructuur van de groep "Fidiag" en de "groep Diergeneesmiddelen" voor

pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie (vzw) die 140 in België gevestigde farmaceutische bedrijven vertegenwoordigt, verenigt in zich een aantal groepen. Twee daarvan zijn de groep Fidiag en de groep Diergeneesmiddelen. De dagelijkse leiding van deze groepen is voortaan in handen van twee nieuw aangestelde coördinatoren.

Fidiag is de groepering binnen pharma.be die de fabrikanten en invoerders van in vitro diagnostica vertegenwoordigt. Fidiag telt 20 leden. "In vitro diagnostica" zijn reagentia, kits en instrumenten waarmee men stalen (bloed, urine, weefsels, ...) van menselijke of dierlijke oorsprong onderzoekt. De meeste onderzoeken gebeuren in laboratoria voor klinische biologie.
De klinische biologie speelt een belangrijke rol bij de preventie, de diagnose en de behandeling van ziekten. De sector van de klinische biologie heeft de laatste jaren bijzondere inspanningen gedaan om de kosten in de gezondheidszorg te beperken. Waar de uitgaven voor de klinische biologie in 1990 nog 9,6 % van de totale uitgaven voor gezondheidszorg bedroegen, heeft de klinische biologie in 2002 nog slechts een aandeel van 5,4 %.
De dagelijkse leiding van Fidiag zal voortaan in handen zijn van dhr. Michel Claerhout die kan bogen op een ruime ervaring. Na 20 jaar actief geweest te zijn in de sector van de humane geneesmiddelen, stond hij 10 jaar lang aan het hoofd van een
in-vitro-diagnostica-onderneming. Als coördinator van Fidiag zal hij nauw samenwerken met dhr. Joris Van Assche, secretaris-generaal van pharma.be
Het is de bedoeling van pharma.be en Fidiag om de IVD's te laten erkennen als een essentieel onderdeel van de moderne gezondheidszorg waarin een exacte diagnose bijdraagt tot de optimale therapeutische behandeling van iedere patiënt.

Onder pharma.be ressorteert eveneens de groep Diergeneesmiddelen. Ook deze groep kan sinds kort rekenen op een eigen coördinator, nl. dr. Walter Peeters. Deze voormalige Voorzitter van de groep Diergeneesmiddelen kan zich beroepen op een jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie en zal eveneens nauw samenwerken met Dhr. Joris Van Assche. Momenteel maken 17 farmaceutische bedrijven deel uit van de groep Diergeneesmiddelen.
De diergeneesmiddelenindustrie stelt zich tot doel ziekten bij dieren te voorkomen, onder controle te houden en te behandelen. Op die manier draagt zij bij tot de gezondheid van huisdieren en van de veestapel en tot een grotere productiviteit in de veeteelt, zodat de verbruiker kan beschikken over voedingsproducten van goede kwaliteit tegen haalbare prijzen.

Meer informatie?

* voor Fidiag: Michel Claerhout: coördinator: tel.: 02 238 99 89 Carine Van Mieghem, voorzitter Fidiag
Website: www.fidiag.be

* voor groep diergeneesmiddelen: Dr. A. Lens, voorzitter groep diergeneesmiddelen

* voor de Groep Diergeneesmiddelen: dr. Walter Peeters, tel. 02 238 99 90
of mevr. Moniek Delvou, Directeur Communicatie pharma.be, 02 238 99 74, GSM: 0475 266 495