4e persbericht van maandag 3 november 2003

Eindhoven 03-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Maandag rond 12.20 uur is op de Kruisstraat een man van 28 uit Eindhoven aangehouden. Een eigenaar van een auto, die aan het laden en lossen was zag de man in zijn auto zitten. Hij had de autoradio al uit de auto gestolen. Ook had hij vijf pakjes sigaretten weten buit te maken. De man heeft de dief aangehouden en overgedragen aan de politie.De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen zaterdagmiddag en maandag 10.30 uur is op de Sonseweg in Eindhoven een witte Ford Escort met het kenteken 58-VJ-TD gestolen.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Maandagmiddag rond 15.30 uur is op het Stationsplein in Eindhoven een man van 43 uit Eindhoven aangehouden. Een agent betrapte hem op heterdaad toen hij bezig was met een ijzeren staaf een slot van een fiets open te breken. De fietsendief is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Meisje met drugs gepakt

Maandagavond rond 20.15 uur is in de Heuvel Galerie een meisje van 15 uit Eindhoven aangehouden. Ze werd betrapt tijdens het dealen van drugs. Ze had een fiets bij zich en in de fietstassen had ze een bakje met 35 gram softdrugs verstopt. De drugs zijn inbeslaggenomen en het meisje is ingesloten.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld

Maandagmorgen rond 11.00 uur is in een woning aan de Kamgrasbeemd een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner had op de bovenverdieping 288 hennepplanten staan. De stroomvoorziening was illegaal. De planten en de benodigde materialen zijn door de politie in beslaggenomen en vernietigd. Het energiebedrijf heeft de meter verwijderd. De bewoner, een 44-jarige man uit Valkenswaard, was niet thuis. Tegen hem wordt op een later tijdstip proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

Aan de Lagendijk in Helmond is maandagmiddag rond 14.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. De eigenaar ging na het opzeggen van de huur het pand controleren en trof een hennepkwekerij aan. Een groot deel van de planten was geoogst. Een deel van de benodigdheden, zoals de lampen was al opgeruimd. Er stonden nog ruim
1500 kleine hennepplanten. De hennepkwekerij is verder door de politie ontmanteld. Er wordt een onderzoek naar de huurder ingesteld.