Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 3 november 2003

* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie ook persberichten van 27, 29 en 31 oktober 2003) Donderdag 30 oktober werd een 31-jarige Rotterdammer aangehouden verdacht van de schietpartij op zondagmiddag 26 oktober j.l. voor en in een café aan de 1e Middellandstraat, waarbij een 24-jarige man van Turkse afkomst uit Tilburg om het leven werd gebracht. De recherche van district Rotterdam-West wil echter nog graag in contact komen met getuigen van de schietpartij of mensen die anderszins over informatie beschikken. Vanavond wordt er in het programma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de schietpartij besteed. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de Officier van Justitie. (Persofficier van Justitie)

* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
Zondagavond omstreeks half tien vond een gewapende overval op een videotheek aan de Vuurplaat plaats. Twee mannen met bivakmutsen kwamen de winkel binnen en bedreigden de in de winkel aanwezige medewerker en klanten met een mes en een vuurwapen. Vervolgens pakte één van de daders geld uit de kassa. Met een nog onbekend geldbedrag ging het tweetal er in de richting van de Laan op Zuid vandoor.
De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.

* DRIE VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
Politiemensen hielden zondagavond omstreeks kwart voor acht op de Keileweg een auto, waarin drie mannen uit Rotterdam (41, 37 en 35), staande. De mannen hadden kort daarvoor op de Strevelsweg een 56-jarige vrouw uit Rotterdam onder meer van haar mobiele telefoon en portemonnee beroofd. In de auto werden de gestolen goederen aangetroffen en in beslaggenomen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VROUW BEROOFD: GETUIGENOPROEP
Een 27-jarige vrouw uit Rotterdam werd zondagavond rond kwart over vijf op de Laan op Zuid beroofd. Het slachtoffer was aan het pinnen toen zij plotseling van achteren werd benaderd door een man, die haar bedreigde met een mes. De Rotterdamse moest het geld dat zij net gepind had aan de man afgeven. De dader liep weg in de richting van de Hilledijk.
Het signalement van de dader luidt: Een donker getinte man met een pokdalig gezicht in de leeftijd van 25-30 jaar, ongeveer 1.60 lang. Hij droeg een te groot zwart gewatteerd jack met een witte bies op de mouwen en de achterkant. Verder had hij een recht opstaande muts op, met een wit ovaal embleem waar de letter M in stond.
De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving danwel naar mensen die meer informatie kunnen verstrekken naar aanleiding van het signalement. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Feijenoord-Ridderster via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield maandagmorgen omstreeks half drie op de Trompetbloem een 22-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort daarvoor geprobeerd een auto, die stond geparkeerd aan de Nieuwe Ommoordseweg, weg te nemen. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in en zagen de verdachte lopen. Hij werd even later, op signalement, aangehouden. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte een mes weg, welke in beslag werd genomen. De 22-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zondagavond op de Schiedamsedijk en Coolsingel alcoholcontroles. In totaal moesten 58 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan één automobilist met een slok teveel op achter het stuur zat.
Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zondagmiddag, op verzoek van buurtagenten en naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Gordelweg een snelheidscontrole. Tussen half twee en drie uur flitste de radar 104 van de in totaal 934 passerenden automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'.


* MAN BEROOFD
Zondagavond omstreeks elf uur werd op het Stationsplein een 20-jarige man uit Heinenoord beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd benaderd door een onbekende man, toen deze plotseling zijn portemonnee wegnam.