Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-11-2003

Radio
TROS NIEUWSSHOW
Uitzending zaterdag 8 november
Radio 1 ­ 08.30 uur

Paul witteman en fong-leng in tros nieuwsshow

Peter de Bie en Mieke van der Weij presenteren zaterdagochtend 8 november een nieuwe aflevering van het populaire radioprogramma TROS NIEUWSSHOW op Radio 1. In het tweeëenhalf uur durende programma zijn dit keer onder anderen modeontwerpster Fong-Leng en presentator Paul Witteman te gast.
---
Paul Witteman is journalist, televisiepresentator en columnist. Maar hij is ook een bevlogen liefhebber van klassieke muziek. Afkomstig uit de muzikale familie Andriessen is hij al vroeg thuisgeraakt in de wondere wereld der klanken. Het jongenskoor in de kerk, de pianoles in de puberteit en een blauwe maandag op het conservatorium, maakten de hartstocht wakker. Al jaren schreef en schrijft Witteman onder andere in het Volkskrant Magazine over zijn passie. In zijn boek 'Hoor en Wederhoor' geeft hij een strikt persoonlijke keuze van het beste dat er in zijn oren aan klassieke cd's te krijgen is. Hij zoekt en bespreekt composities die de lezer verleiden meer van de componist te beluisteren. Niet het bekende meesterwerk maar het kleine juweel dat vaak mooier is dan een greep uit het ijzeren repertoire.

Onlangs verscheen het boek 'Fong-Leng door Fong-Leng'. Weinig moderne ontwerpers hebben zo'n invloed gehad op de Nederlandse smaak als Fong-Leng. Haar modeshows waren legendarisch, haar winkel in de Amsterdamse PC Hooftstraat spectaculair. Extravagant, controversieel, avantgardistisch, hoe Fong-Leng ook wordt omschreven, de jaren zeventig en die daarna zouden er zonder haar anders hebben uitgezien. Zij groeide uit tot de Nederlandse Versace. Zaterdag komt Fong-Leng uitgebreid aan het woord over haar werk en haar boek in TROS NIEUWSSHOW.