Isotis

IsoTis OrthoBiologics brengt wondbehandelingsproducten onder in "EpiSource"

Belangrijke vooruitgang: EpiDex vergoed ? Allox patiënten-inclusie compleet ? AcuDress transfer rond

LAUSANNE, Zwitserland, en IRVINE, Calif. - 1 december, 2003 - IsoTis OrthoBiologics (SWX/Euronext Amsterdam: ISON; TSX: ISO) heeft EpiSource opgericht, een onafhankelijke entiteit en potentiële spin-off waarin de wondbehandelingsproducten zijn ondergebracht. Deze producten, EpiDex, Allox en AcuDress hebben recent belangrijke vooruitgang geboekt.

Vergoeding van EpiDex is goedgekeurd door de Zwitserse federale sociale verzekeringsinstantie ('OFAS') per 1 januari 2004 voor een initiële periode van twee jaar. EpiDex is een innovatief product voor de behandeling van hardnekkige huidzweren. EpiSource wil EpiDex in Zwitserland verkopen via een onafhankelijk distributiekanaal.

Inclusie van patiënten in de Allox phase II dose escalation trial is op schema afgerond. De data-analyse zal naar verwachting in juni 2004 voltooid zijn, en een IND (Investigational New Drug) dossier zal in de loop van september 2004 worden ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration. Voor Allox heeft de onderneming een belangrijke overeenkomst gesloten in augustus 2003 met de Amerikaanse marktleider HealthPoint Ltd. HealthPoint zal de verdere klinische en commerciële ontwikkeling van Allox overnemen zodra het IND-dossier is goedgekeurd.

De productie en distributie van AcuDress, een geavanceerde behandeling voor brandwonden, is met succes overgezet van Bilthoven naar EpiSource in Lausanne, Zwitserland.

Jacques Essinger, chief executive officer van IsoTis Orthobiologics, zei: "Wij zijn zeer ingenomen met de positieve beslissing van OFAS' om EpiDex alsnog te vergoeden in Zwitserland. Patiënten en medici in Zwitserland krijgen nu toegang tot een nieuwe wondbehandelingsmethode die verder gaat dan de traditionele behandelingswijze. Met de vergoeding van EpiDex, de commerciële status van AcuDress en de goede vooruitgang in het Allox-onderzoek, krijgt de commerciële waarde van de nieuwe dochteronderneming EpiSource werkelijk vorm en biedt het een uitstekende uitgangspositie om partnerships aan te gaan in Zwitserland om de zakelijke mogelijkheden verder uit te bouwen."

IsoTis OrthoBiologics - IsoTis OrthoBiologics is ontstaan in het 4e kwartaal van 2003 uit de fusie van GenSci OrthoBiologics, een Amerikaanse orthobiologie-onderneming, en IsoTis SA, een Zwitsers-Nederlandse biomedische onderneming. IsoTis OrthoBiologics heeft ongeveer 150 werknemers, 6 producten op de markt, 9 producten in ontwikkeling, proforma verkopen van US$ 23 miljoen in 2002, een onafhankelijk distributienetwerk met 400 sales reps in Noord Amerika en een snel groeiende internationale aanwezigheid.

Orthobiologie is het veld dat biotechnologie, materiaalwetenschap en celbiologie combineert om het natuurlijke vermogen te verbeteren van het lichaam om weefsel van het spierskeletstelsel te kunnen regenereren en repareren. De onderneming is een wereldwijd opererende speler gericht op de orthopediemarkt en de markt voor botvervangers. IsoTis streeft ernaar een brede positie in te nemen in zowel natuurlijke, gedemineraliseerde botmatrix (DBM) producten als synthetische botvervangers, dragertechnologieën en natuurlijke groeifactoren. Orthobiologie is het snelst groeiende segment van de US$ 16 miljard grote orthopediemarkt.



Isotis