Wessanen NV

press release

Corporate Communications

Amstelveen, 1 december 2003
(8.30 uur)

Wessanen: versterking Belgische en Nederlandse natural & specialty foods-activiteiten

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv kondigt haar intentie aan om binnen Tree of Life Europe een aantal operationele en structurele maatregelen te nemen om de marketingkracht te versterken, efficiency te verbeteren en kosten te verlagen. Deze maatregelen, die deel uitmaken van Operatie Phoenix, zouden resulteren in een reductie van 35-55 arbeidsplaatsen in België en circa 40 arbeidsplaatsen in Nederland.

Combineren distributie om productaanbod te verbreden en efficiency te verbeteren In België en Nederland is de intentie om de distributie-activiteiten en het productassortiment gericht op speciaalzaken te combineren. Hierdoor kan een breder productaanbod ontstaan en kunnen ondersteunende distributiediensten aan de winkels worden geoptimaliseerd. Teneinde dit te bereiken onderzoekt Wessanen de mogelijkheid om de distributieactiviteiten van Hagor (Lubbeek) en Bioservice (Maldegem) te concentreren op één locatie in België. Dit Belgische `cross-docking' station zou voorzien in de leveranties aan Belgische speciaalzaken vanuit het Nederlandse magazijn van Natudis in Harderwijk. De productassortimenten van Natudis, Hagor en Bioservice kunnen dan worden gecombineerd, waardoor een breder aanbod van natuurlijke voeding aan Nederlandse en Belgische speciaalzaken ontstaat. Met betrekking tot de distributie aan het Nederlandse en Belgische supermarkt- en `out of home'-kanaal is de intentie deze uit te besteden aan een derde partij. Dit zou impliceren dat de distributie-activiteiten van Boas (Zoetermeer, NL) en Distriborg België (Wauthier-Braine) worden uitbesteed.

Bundelen front-offices om marketingkracht te versterken

De intentie is om de front-offices van Hagor, Bioservice en Distriborg België samen te voegen op één locatie in België. Dit zou leiden tot een bredere productkennis en marketing services voor de Belgische klanten. Bij Boas is de intentie de front-office- activiteiten te reorganiseren om zodoende de kostenbasis te verlagen en
---
Prof. E.M. Meijerslaan 2 · P.O. Box 410 · NL - 1180 AK Amstelveen · Telephone +31 (0)20 547 95 28 · Telefax +31 (0)20 547 95 01 Email corporate.communications@wessanen-hq.com · Internet www.wessanen.com KvK Amsterdam 33145851


marketingkracht en `category management' voor het Nederlandse supermarkt- en `out- of-home'-kanalen te versterken.

Wessanen neemt de betreffende arbeidswetgeving in acht. Medewerkers en relevante autortiteiten zijn over bovenstaande intenties geïnformeerd. Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv
Voor meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aletta van Stee, Communicatie- manager; telefoon +31 (0)20 547 94 51; e-mail a.vanstee@wessanen-hq.com. Bedrijfsprofiel
Koninklijke Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern, opererend op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Wij zijn marketeer, distributeur en producent van wellness-producten, die door de consument worden ervaren als natuurlijk en gezond, als gemakkelijk te bereiden of als lekkernij. Kennis van consumententrends en een duidelijk accent op innovatie vormen in al onze bedrijven de basis voor groei en continuïteit. Tree of Life Europe heeft activiteiten in zeven West-europese landen. De groep richt zich op zogenaamde nicheproducten in de markt voor gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten. Belangrijkste merken van de groep zijn Bjorg, Gayelord Hauser, Kallo, Tartex en Zonnatura. Tree of Life Europe operereert als één team, waarbij de specifieke competenties van de individuele bedrijven optimaal worden benut.
---


OPERATIE PHOENIX
MEDEDELINGEN


1 december 2003 Versterken Belgische en Nederlandse natural & specialty foods-activiteiten
21 november 2003 Lancering `Bouwen op de Wortels' programma Tree of Life North America: focus op kerncompetenties; aanpassing organisatie- en besturingsstructuur. 29 oktober 2003 Tree of Life NA en Wild Oats bereiken overeenstemming over beëindiging distributieovereenkomst. 14 oktober 2003 Stroomlijning Cereals-activiteiten: samenvoeging Dailycer Nederland en Delicia in Tilburg; overbrenging cornflake productie van Deeside (VK) naar Telford (VK) en Faverolles (Frankrijk).
14 oktober 2003 Aanpassing management structuur; opheffing management team Tree of Life Europe.

2 oktober 2003 Samenvoeging Belgische productie-activiteiten Convenience Food Groep in Bocholt (België). 18 september 2003 Start wereldwijd procurement project in nauwe samenwerking met Boston Consulting Group.
16 september 2003 Sluiting productiefaciliteit American Beverage Corporation in Casa Grande, Arizona, VS.
27 augustus 2003 Aankondiging start Operatie Phoenix; verwachte jaarlijkse besparing vanaf eind 2004 meer dan EUR 100 miljoen, deels te herinvesteren in initiatieven voor verdere groei.
---




---- --