Politie Friesland


Politieberichten van 30/11 13.00 t/m 1/12 07.00 uur

Fryslân 01-12-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdag 14.30 uur en zondag 06.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Englumerstraat. Er werd een digitale camera en een geldbedrag van ongeveer 300,-- ontvreemd. Men kwam binnen door de achterdeur te forceren. Een 37-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Hilaard: verlaten plaats na aanrijding
Zondagochtend, omstreeks 07.00 uur, maakte een passant melding van een personenauto die op de kop in de sloot lag aan de Westergowei. Politie, brandweer en ambulance kwam ter plaatse en inspecteerden de locatie. Er werd niemand bij de auto aangetroffen. Een 22-jarige inwoner van Terkaple, de eigenaar van de auto, werd korte tijd later door de politie aangehouden in zijn woning. De verdachte werd naar het bureau overgebracht, voorgeleid en verhoord. De verdachte werd na verhoor weer vrijgelaten. Hij verklaarde dat hij zijn auto niet had bestuurd vanwege alcoholgebruik. Volgens zijn verklaring was hij samen met twee vrienden, een van de twee had de auto bestuurd. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. De drie inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten. Vervolgens werden ze door een andere vriend thuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Overige betrokkenen moeten nog verhoord worden.

Nijega: rijbewijs ingevorderd
Van een 39-jarige automobilist uit Drachten werd om 19.50 uur het rijbewijs ingevorderd. De man reed op de Rijksweg N31 153 km/u terwijl daar 100 km/u is toegestaan.

Garyp: door aanrijding verkeer Wâldwei uur gestremd Zondag vond om 22.10 uur een eenzijdige aanrijding plaats aan de Wâldwei waarbij een personenauto in de sloot terechtkwam. Er raakte niemand gewond. Zowel de bestuurster, een 23-jarige Groningse, als haar passagier, een 20-jarige Groninger, konden het voertuig ongedeerd verlaten. De automobiliste was in een bocht met de wielen in de berm terechtgekomen. Tijdens een stuurcorrectie verloor ze de controle over het voertuig. De auto schoof over het wegdek en kwam aan de andere kant van de weg op de kop tot stilstand in een sloot. Het overige verkeer wat richting Drachten reed ondervond enige hinder van het ongeval. De Wâldwei was richting Drachten een uur gestremd in verband met takelwerkzaamheden.

Veenwouden: aanrijding met letsel
Zondagavond vond om 20.00 uur een aanrijding plaats aan de Rondweg waarbij twee personenautos betrokken waren. Een van de twee automobilisten, een 27-jarige inwoner van Drachten, werd met beenklachten naar ziekenhuis Sionsberg te Dokkum gebracht. Een
23-jarige automobilist uit Burgum reed over de Rondweg richting Damwoude. Hij wilde naar het tankstation rijden, maar merkte de personenauto van de 27-jarige automobilist niet op. Een aanrijding was het gevolg. Beide autos raakten beschadigd en werden door een sleepdienst weggetakeld.

Heerenveen: vijf verdachten aangehouden na openlijke geweldpleging Zondagavond werden rond 22.20 uur vijf verdachten aangehouden aan de Marktweg terzake openlijke geweldpleging en verzet. Het betrof vier inwoners van Jubbega in de leeftijd van 47, 40, 31 en 29 jaar en een
34-jarige inwoner van Oudeschoot. Twee verdachten, de 40-jarige en de
29-jarige, pleegden verzet tijdens hun aanhouding. De aanhoudingen werden gedaan in verband met een vechtpartij in een horecagelegenheid waar ruim 150 personen aanwezig waren. De politie was ter plaatse met
10 agenten. Tijdens de vechtpartij raakte een man gewond (personalia nog niet bekend). Het slachtoffer werd met nekklachten en gezichtsletsel naar het ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen gebracht. Het slachtoffer moet nog aangifte doen. De aanleiding van de vechtpartij is momenteel niet bekend. De vijf verdachten werden naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en moet betrokkenen nog verhoren.

Wolvega: verdachte aangehouden na vernieling
Op maandag werd om 00.40 uur een 43-jarige inwoner van Wolvega aangehouden terzake vernieling. De verdachte had aan de Struikheide de ramen aan de voorzijde van een woning ingeslagen. Hij was onder invloed van alcohol. De verdachte werd naar het bureau gebracht. Daar bleek dat hij handletsel opgelopen had. Het letsel werd in het ziekenhuis van Sneek behandeld. De verdachte werd vervolgens ingesloten. Een 32-jarige vrouw uit Wolvega deed aangifte van vernieling. De aanleiding van het incident is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en moet betrokkenen nog verhoren.