PETERSEN-CONSULT

Lancering van nieuw periodiek Pensioen Bestuur & Management

Medio december verschijnt het eerste nummer van het onafhankelijke periodiek Pensioen Bestuur & Management. Dit periodiek zal viermaal per jaar voorzien in de groeiende behoefte aan gerichte en praktische informatie over het besturen en managen van pensioenfondsen en pensioenuitvoeringsorganisaties. In Pensioen Bestuur & Management komen alle onderwerpen aan de orde die belangrijk zijn voor bestuur en management van collectieve pensioenregelingen. Zo gaan bijdragen over onder meer premie- en financieringsbeleid, beleggingen, pensioenbeleid, communicatie, controlling, outsourcing, ICT en verslaglegging.

Het reilen en zeilen van pensioenfondsen is steeds vaker in het nieuws. Tegelijkertijd groeien de eisen die aan pensioenfondsen worden gesteld. Dat betekent dat ook steeds hogere eisen worden gesteld aan bestuur en uitvoering van pensioenregelingen. Dit noodzaakt tot verdere professionalisering van de pensioenbranche. Het doel van Pensioen Bestuur & Management is daaraan een wezenlijke bijdrage te leveren.

Pensioen Bestuur & Management richt zich vooral op bestuurders en managers van pensioenfondsen en uitvoeringsorganisaties, leden van deelnemers- en adviesraden, sociale partners, adviesbureaus, pensioenopleidingen, financieel directeuren en HR-managers. In elk nummer staat een thema centraal. Voor het eerste nummer is dat Communicatie en transparantie. Komende thema's zijn onder meer Beleggingen en vermogensbeheer, Premie- en financieringsbeleid, Europa en de houdbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel. Daarnaast komen de belangrijkste onderwerpen elk kwartaal terug.

Pensioen Bestuur & Management is een initiatief van dr. Carel Petersen, die al vele jaren als onafhankelijk en bekend deskundige actief is op pensioengebied. Petersen vervult zelf de rol van hoofdredacteur van Pensioen Bestuur & Management. De redactie bestaat verder uit specialisten uit de pensioenwereld.
Het nieuwe periodiek wordt begeleid door een raad van advies, die wordt voorgezeten door drs. John Neervens, voorzitter van de directieraad van ABP. De brede en prominente samenstelling van de raad van advies en de redactieraad illustreert het belang dat de pensioenwereld toekent aan het nieuwe initiatief.


---

Bijlage: leden raad van advies en redactieraad

Achtergrondinformatie kunt u verkrijgen bij dr. Carel Petersen, tel.
0575-494356, fax 0575-494128, e-mail
info@pensioenbestuurenmanagement.nl

Raad van Advies Pensioen Bestuur & Management:
Voorzitter: drs. J.W.E. (John) Neervens, ABP (voorzitter directieraad)
Drs. R.J.C.(Reinoud) van den Broek, Achmea Pensioenen (voorzitter directie)
De heer G.A.W. (Gerard) van Dalen, PME - Bpf. voor de Metalektro (directeur)
Dr.ir. C. (Carel) van Eykelenburg, Mn Services (voorzitter Raad van Bestuur)
De heer G.Th.M. (Gerard) Krijnen RA, St. Psf. Medisch Specialisten (directeur)
Mr. F. (Frans) Prins, PGGM (stafdirecteur)
Drs. J.J.P. (Joep) Schouten, SFB Holding (directeur) De heer H. (Henk) Schuijt RA, St. Psf. Ahold (directeur) Drs. A.J.M. (Loek) Sibbing, Pensioenfonds Volker Wessels (directeur) Drs. D.J. (Dick) Snijders (voormalig directeur Philips Pensioenfonds/Schootse Poort)
Drs. J.A.G. (Jeroen) Steenvoorden, Opf (directeur) De heer A.H.M. (Guus) Wouters, Interpolis Pensioenen (directeur)

Redactieraad Pensioen Bestuur & Management:
Dr. C. (Carel) Petersen, Petersen-Consult, hoofdredacteur Drs. J. (Joop) Bos, Bull Nederland N.V. (CFO)
Dr. K.H W. (Klaas) Knot, PVK (directeur)
De heer A.J.M.(Alfred) Kool MCC, PGGM (stafdirecteur) De heer G.Th.M. (Gerard) Krijnen RA, St. Psf. Medisch Specialisten (directeur)
Mevrouw R. (Roos) Kuip, VB (coördinator communicatie) Prof.dr. J.B. (Jan) Kuné, ABP (onderzoeker)
Mr. F. (Frans) Prins, PGGM (stafdirecteur)
Drs. J.A.G. (Jeroen) Steenvoorden, Opf (directeur) Mr. E.A.W.M. (Eric) Uijen, Psf. Horeca en Catering (directeur) Mr. R.D. (René) Upperman, St. Psf. Atos Origin (algemeen directeur) De heer B.A. (Bas) van Veen, PVF Achmea (directeur) Joyce Koster, eindredacteur/redactiecoördinator


01 dec 03 09:42