Socialistische Partij

Stop mishandeling honden door voerfabrikant!


01-12-2003 * Iams, een internationale honden-en kattenvoerproducten zet in Nederland onder andere het hondenvoer `Eukanuba' op de markt. Tros Radar toont vandaag (Ned 2, 20.25 uur) schokkende verborgen-camerabeelden vanuit een Amerikaans laboratorium: honden ondergaan gruwelijke methoden om dit hondenvoer te testen. De SP is een actie begonnen om de producent om openheid te vragen en deze methoden van het testen van hondenvoer uit de wereld te helpen.

De undercover beelden zijn gedurende tien maanden opgenomen eind 2002 en begin dit jaar. Het is onduidelijk onder welke omstandigheden de honden nu gehouden worden. Via de website van de SP kan iedereen een protestmailtje sturen met een oproep aan de directie van de Nederlandse distributeur om aan dit dierenleed onmiddellijk een einde te maken.

SP-Kamerlid Krista van Velzen: "Ik kan mij niet voorstellen dat er hondeneigenaren zijn die willen dat het voer voor hun trouwe viervoeter op deze wijze wordt getest. Dit zijn hondonterende methodes die onmiddellijk een halt moeten worden toegeroepen."

Stuur Eukanuba een protest-mail!