Vredessite 'de nieuwe oorlog'


Enmasse stelt aan de vooravond van de OVSE-top de 'oorlog tegen het terrorism' aan de kaak

Maastricht, 14 november 2003 - In het kader van de OVSE-top die op 1 en 2 december in Maastricht plaatsvindt, organiseert het platform Enmasse op zondag 30 november een vreedzame demonstratie en manifestatie in Maastricht.
Op 1 en 2 december wordt in Maastricht de twee-jaarlijkse OVSE-top gehouden. Ministers en vertegenwoordigers uit 55 landen komen dan samen. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zal aanwezig zijn. Het belangrijkste punt op de agenda van de conferentie is de 'strijd tegen het terrorisme'. Onder deze noemer voerde de Amerikaanse regering oorlog in Afghanistan en Irak. Onder dezelfde noemer duurt de bezetting van Irak voort. Enmasse spreekt zich uit tegen de Amerikaanse oorlogscampagne en de steun die verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Hieraan geven.
'Strijd tegen het terrorisme' is ook het excuus voor schendingen van burgerrechten in het Westen, van de behandeling van krijgsgevangenen in Guantanamo Bay tot aan de stigmatisering van moslims en het beperken van de demonstratievrijheid in ons eigen land. Enmasse verzet zich tegen deze zorgwekkende ontwikkeling. Daarom roept Enmasse op tot een vreedzaam en massale demonstratie op zondag 30 november: Voor een vreedzaam Europa in een vreedzame wereld. Voor het behoud van burgerrechten en democratie. Onder het motto 'Geen leugens meer' gaat vanaf 13:00 uur een bonte stoet door Maastricht. Deze eindigt in een culturele en politieke manifestatie met diverse sprekers en artiesten, waaronder Ali B. De precieze locatie is nog onderhevig aan overleg met gemeente. Voor verdere informatie en het programma van 30 november kunt u kijken op www.enmasse.tk


---