Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Harskamp - dronken bestuurder van de weg gehaald
Publicatiedatum: 01-12-2003

Een 37-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is zondagavond op de Edeseweg in Harskamp door de politie van de weg gehaald toen hij in kennelijke staat van dronkenschap achter het stuur zat. De man liep tegen de lamp toen surveillerende agenten hem uit een café zagen komen en in zijn auto stapte. Eenmaal aan het rijden veroorzaakte hij bijna aan verkeersongeval, waarna hij aan controle werd onderworpen. De man werd door de agenten klemgereden en bleek later nauwelijks op zijn benen te kunnen staan. De automobilist bleek ook niet in staat de ademanalyse af te leggen, waarna van hem bloed werd afgenomen voor een bloedproef. Ook bleek de automobilist een identiteitsbewijs bij zich te hebben waar volgens de politie mee geknoeid was. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zal nader worden verhoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Wageningen - rijden tijdens ontzegging

Publicatiedatum: 01-12-2003

De politie heeft maandagnacht in Wageningen een 23-jarige man uit die plaats aangehouden nadat hij betrapt was op het rijden in een auto terwijl die bevoegdheid hem bij rechterlijke uitspraak ontzegd was. Surveillerende agenten zagen de Wageninger even voor twee uur 's nachts met hoge snelheid rijden over de Groenestraat in Renkum. Toen zij een controle wilden instellen raakten zij de auto kwijt. Aan de hand van het kenteken van de auto, dat de agenten wel hadden opgenomen, kon het adres van de Wageninger worden vastgesteld, waarop hij voor zijn woning werd opgewacht. Daar kwam de Wageninger even later met gedoofde verlichting aanrijden, waarop hij werd aangehouden. De man mocht van de rechter geen auto's meer besturen tot begin april van volgend jaar in verband met rijden onder invloed. Toen hij maandagnacht werd gecontroleerd bleek hij echter geen alcohol gedronken te hebben. Tegen de Wageninger is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Wageningen - man aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 01-12-2003

De politie heeft zondagnacht in Wageningen een 23-jarige man uit Tolbert (Gr.) aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn
34-jarige ex-vriendin uit Wageningen. De verdachte was op bezoek bij zijn ex-vriendin om ondermeer kleding op te halen waarbij onderling ruzie ontstond. Daarbij zou de verdachte de Wageningse hebben geslagen. Ook zou hij goederen van haar hebben vernield en spullen hebben gestolen. De man werd door gewaarschuwde agenten nog aangetroffen en aangehouden. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De verdachte heeft tot op heden ontkend te hebben geslagen, maar gaf wel toe enkele spullen te hebben vernield en gestolen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Om privacyredenen worden geen mededelingen gedaan over het adres waar het incident plaatsvond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606