DOEKSEN EN HEYMEN

Wijziging belangen in Veer Maassluis en Spido Rotterdam

Doeksen Transport Group en Heymen Beheer wijzigen hun belangen in Veer Maassluis en Spido

Heymen Beheer heeft zijn 50% belang in Veer Maassluis overgedragen aan Doeksen Transport Group, die reeds de andere helft van de aandelen bezit. Doeksen Transport Group heeft omgekeerd zijn aandelen (eveneens
50%) in Spido B.V. overgedragen aan Heymen Beheer. Beide ondernemingen geven aan dat strategische keuzes ten grondslag liggen aan de aandelenoverdracht. Voor de medewerkers heeft de overdracht geen negatieve gevolgen. Zowel Veer Maassluis als Spido blijven zelfstandig en met behoud van de eigen identiteit opereren.

Doeksen Transport Group wil zich in de meest brede zin verder toeleggen op openbaar vervoer over water, van oudsher de pijler van de onderneming waartoe ook Rederij Doeksen behoort die veerdiensten tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland verzorgt. Heymen Beheer wil zich naast passagiersvervoer over water, zoals de bestaande participatie in Fast Ferry, meer toeleggen op recreatief vervoer, verhuur van schepen voor varende evenementen en cruise-activiteiten.

Na de overname van Spido in 1999 gingen Doeksen Transport Group en Heymen Beheer een strategisch samenwerkingsverband aan. Destijds was Spido ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de veerdiensten tussen Rozenburg en Maassluis. Inmiddels is Veer Maassluis een volledig zelfstandig bedrijf. Gezamenlijk hebben Doeksen Transport Group en Heymen Beheer zowel Spido als Veer Maassluis nieuw leven ingeblazen. Met de overdracht van de aandelen markeren de ondernemingen een nieuwe mijlpaal in hun groeistrategie waarin de nadruk ligt op verdere specialisatie.

Noot voor de redactie;