Ingezonden persbericht


Persbericht

Supply Chain Management 4 You

Midden- en kleinbedrijf in de euregio maakt gebruik van processen uit de industrie


1 december, Mönchengladbach/Krefeld/Venlo. Om een produkt van optimale kwaliteit voordelig aan de klant te kunnen leveren moeten materiaal- en informatiestromen perfect worden gecoördineerd. Deze coördinatie wordt Supply Chain Management (SCM) genoemd en wordt in de industrie al sinds geruime tijd toegepast. In de productie- en de logistieke ketens worden alle takken van de industrie (producenten, handelaars etc. ) betrokken tot aan de uiteindelijk levering van het product aan de consument.


SCM toekomstig ook voor productie- en agrarische industrie

Het MKB moet in de toekomst ook van de voordelen van SCM profiteren. Dat is het doel van het nieuwe INTERREG-project van de euregio rijn-maas-noord. Het wordt in eerste instantie in drie branches ingevoerd: de productie industrie, de agrarische industrie alsmede de logistieke sector als verbindend element. Allereerst wordt het MKB voor het SCM en de strategische betekenis ervan gesensibiliseerd, daarna wordt SCM concreet ingevoerd. Het project is een initiatief van de IHK Mittlerer Niederrhein Krefeld (D) en de Kamer van Koophandel Venlo, met wetenschappelijke ondersteuning van Fontys Hogescholen Venlo en de Hochschule Niederrhein (D).

Europese subsidie voor versterking van de positie van het MKB

Dit project uit het INTERREG-III A-programma wordt door de Europese Unie ondersteund. In totaal werd door de hiervoor verantwoordelijke stuurgroep van de euregio ¬ 700.000 toegekend; de helft van de totale kosten. Nog eens ¬ 420.000 komt van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en het Ministerie van Economische Zaken.

Woordvoerder van de projectpartners: Markus Menkhaus, Hochschule Niederrhein, tel. +49 (0)2151-822661.

Meer Informatie:

Aurelia Ölbey
Öffentlichkeitsarbeit / Pers en publiciteit

euregio rhein-maas-nord
Harmoniestraße 25
D-41050 Mönchengladbach
Tel.: 0 (049) 21 61 / 25 92 34
Fax: 0 (049) 21 61 / 25 92 39

www.euregio-rmn.de