Politie Friesland


Politieberichten van 1/12 07.00 uur t/m 01/12 13.00 uur

Fryslân 01-12-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Wolvega: bedrijfsinbraak
Tussen zaterdag 11.00 uur en maandag 04.55 uur werd ingebroken in een kantoor aan de Wolfraamweg. Er werd computerapparatuur (PC kasten en flatscreens) weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Er werd aangifte gedaan door een medewerker van het bedrijf.

Sneek: eenzijdige aanrijding door aquaplaning
Op maandagochtend vond om 07.35 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Rijksweg A7, ter hoogte van de Prinses Margriettunnel. Het ongeval vond op de A7 plaats in de richting van Joure. Een personenauto was in de slip geraakt en tollend tegen de tunnelwand tot stilstand gekomen. De 26-jarige bestuurder uit Sneek werd ter observatie naar het ziekenhuis te Sneek gebracht. Hij werd na onderzoek uit het ziekenhuis ontslagen. De bestuurder was de enige inzittende. Vermoedelijk is aquaplaning de oorzaak van de slippartij. De auto raakte ernstig beschadigd en werd door een takelbedrijf afgevoerd. Het overige verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zondag 21.00 uur en maandag 01.00 uur werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Transvaalstraat. Er werden sieraden, sleutels en een videorecorder weggenomen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 38-jarige Leeuwarder.

Dokkum: aanrijding met letsel
Op maandag vond om 07.30 uur een aanrijding plaats aan de Rondweg-West waarbij een personenauto en een bromfiets betrokken waren. De 24-jarige bromfietsster uit Dokkum werd per ambulance naar ziekenhuis De Sionsberg te Dokkum gebracht. Het ongeval ontstond toen een 56-jarige automobilist uit Dokkum af wilde slaan bij de brandweer om naar de gemeentewerf te rijden. De bromfietsster reed op de parallelweg naast de Rondweg-West in zuidelijke richting. De automobilist merkte de bromfietsster niet op en een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster viel en raakte gewond. Zowel de bromfiets als de auto raakten beschadigd.