CHRISTINE LE DUC

Nieuwe combinatie marktleider in Nederland

Erotiekbedrijf Christine le Duc wordt overgenomen door Beate Uhse

Volendam, 1 december 2003 - Het Duitse beursgenoteerde bedrijf Beate Uhse heeft de Nederlandse erotische retailorganisatie Christine le Duc overgenomen. De overname is met terugwerkende kracht formeel op 1 oktober jl. geëffectueerd. De 32 Christine le Duc filialen en de 34 Beate Uhse filialen zullen samen het totale winkelbestand van Beate Uhse in Nederland gaan vormen. De merknaam en het winkelconcept Christine le Duc zal blijven bestaan. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid, alle medewerkers worden door Beate Uhse overgenomen. De leiding van Christine le Duc blijft in handen van algemeen directeur Ank de Vries. In de toekomst zal de bevoorrading en aansturing van Christine le Duc plaats gaan vinden vanuit het nieuwe internationale logistieke centrum van Beate Uhse in Almere dat in het voorjaar van 2004 geopend zal worden.

Marktleider in Nederland.

Ank de Vries: 'Het Beate Uhse concern is met meer dan 250 winkels in tien landen de Europese marktleider op het gebied van erotiek. Daarnaast staat het concern vanaf de oprichting voor innovatie, topkwaliteit en het doorbreken van taboes. Wij zijn er trots op dat wij onze internationale ambities verder kunnen uitbouwen met onze Duitse collega's. De identiteit van Christine le Duc zal ongewijzigd blijven met een nadruk op kwaliteitsproducten met een vrouwvriendelijke uitstraling.'

Over Christine le Duc.

Christine le Duc, in 1968 opgericht door Hans Hartog, is met een webwinkel en 32 filialen in Nederland een van de grootste aanbieders van erotische producten in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Volendam en telt 155 medewerkers. Het aanbod van Christine le Duc omvat onder andere lingerie, multimedia en 'toys'. Het bedrijf is laagdrempelig en vrouwvriendelijk: 40 procent van de bezoekers is vrouw. In 2002 bedroeg de omzet van Christine le Duc 8,7 miljoen Euro.

Over Beate Uhse.

Beate Uhse is met 258 winkels in 10 landen marktleider in de Europese erotiekbranche. De postordercatalogus van Beate Uhse wordt in 9 landen verspreid, sinds 2002 ook in de V.S. Daarnaast wordt het Beate Uhse assortiment verkocht via een groot aantal websites. In samenwerking met Première heeft Beate Uhse een eigen erotisch t.v. kanaal. Het bedrijf telt 1250 medewerkers. Voor 2003 wordt een omzet van 260 miljoen Euro verwacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ank de Vries op telefoonnummer 0299 367411 of per e-mail Ank@christineleduc.nl. U kunt ook onze website www.christineleduc.com bezoeken.


01 dec 03 16:24