Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (1/12)

Bergen op Zoom, maandag 1 december 2003

Kettingbotsing

DINTELOORD: Maandagmorgen vond omstreeks 6.30 uur een kettingbotsing plaats tussen vijf personenautos op de Noordlangeweg. De vijf autos reden vanaf Dinteloord in de richting Roosendaal, toen de voorste plotseling sterk af moest remmen. Omdat de overige automobilisten onvoldoende afstand hielden, ontstond een kettingreactie waarbij uiteindelijk de achterste bestuurder de voor hem rijdende autos tegen elkaar opdrukte. Een van de vijf benadeelden, een 20-jarige man uit Tholen, klaagde over pijn in de nek. Hij zal zich bij zijn huisarts vervoegen. Verder vielen er geen gewonden. Alle vijf de autos moesten worden getakeld.

Politie houdt dronken automobilist aan

PUTTE: In de vroege maandagmorgen omstreeks 2.00 uur werd op de Putseweg een 54-jarige automobilist door de politie gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man de limiet juist had overschreden (310 ug/l). Door het betalen van een boete van 190 euro kan de man verdere strafvervolging voorkomen. Buiten deze geldboete en een rijverbod van 2 uur, kreeg de man tevens een proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Het rijbewijs van de man bleek sinds 1998 verlopen te zijn.

Inbraak personenauto`s

WOENSDRECHT: In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in drie personenauto`s, die geparkeerd stonden aan de Van De Zandestraat en Stallaertstraat. Uit de voertuigen, waarvan in alle gevallen een van de portieren werd geforceerd, werd de radio/CD-speler ontvreemd.

Sinterklaas?

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Rozenstraat op verschillende adressen een fles wijn bij de voordeur gezet. De bewoners van de Rozenstraat weten zelf niet waar de flessen vandaan komen. Het blijken allemaal verschillende flessen te zijn. Omdat in de dop van een van de flessen gaatjes zaten, was de ontvanger bang dat er wellicht met de wijn was geknoeid en schakelde hij de politie in. In de loop van maandag zijn de flessen naar het politiebureau in Sint Willebrord gebracht. Daar zal worden bekeken of er malversaties met de flessen gepleegd zijn en vervolgens worden beoordeeld of een nader onderzoek door derden zal moeten worden ingesteld. De politie houdt er echter ook rekening mee dat een eventueel overijverige Goedheiligman zich in de tussentijd met geruststellende berichten zelf bij de politie zal melden.

Politie houdt verdachte aan voor mishandeling bejaarde Roosendaler

ROOSENDAAL: In het onderzoek dat door de politie werd ingesteld naar de mishandeling van een bejaarde Roosendaler, heeft de politie maandagmiddag een 39-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer aangehouden. De 79-jarige man werd afgelopen zaterdagmiddag volgens zijn eigen verklaring en de lezing van enkele getuigen bijna aangereden toen hij aan de H.G. Dirckxstraat de straat overstak. Toen hij vervolgens een klap gaf op de passerende auto, stapte de bestuurder uit en duwde hij de bejaarde man door een etalageruit. De politie was de verdachte op het spoor gekomen, omdat getuigen een deel van het kenteken van zijn auto hadden weten te reproduceren. Toen politiemensen zich bij zijn huisadres meldden, was de verdachte naar zijn werk, maar hij meldde zich in de loop van de dag persoonlijk aan het bureau. De verdachte heeft toegegeven bij de onenigheid aanwezig te zijn geweest en geeft ook toe uit zijn auto te zijn gestapt, maar verklaart tegenover de politie dat hij het slachtoffer niet heeft aangeraakt. Hij zegt te vermoeden dat de 79-jarige man bij het achteruit lopen is gestruikeld en zo door de etalageruit is gevallen.

Politie verricht aanhouding na bedreiging

ROOSENDAAL: Zondagavond omstreeks 21.30 uur ontving de politie een telefonische melding dat op het parkeerterrein bij het McDonalds restaurant twee 17-jarige jongens uit Roosendaal werden bedreigd door een groep leeftijdsgenoten. De slachtoffers vluchtten het restaurant binnen, van waaruit een van hen de politie belde en vertelde dat aan de verbale dreigementen kracht werd bijgezet door het tonen van een honkbalknuppel. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse. Juist toen de politiemensen met de slachtoffers in gesprek waren, keerde de man met de honkbalknuppel terug op het terrein, waarna de politie hem op aanwijzing van de slachtoffers wist aan te houden. De exacte aanleiding rond de bedreiging is nog niet bekend. De verdachte werd maandag, na overleg met de Officier van Justitie, in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer personen zullen worden aangehouden in deze zaak.

Politie houdt auto-inbrekers aan

ROOSENDAAL: Zondagochtend omstreeks 4.45 uur meldden getuigen bij de politie dat er twee personen op het dievenpad waren in de omgeving van de Nieuwe Markt te Roosendaal. De twee hadden reeds ingebroken in meerdere autos. Korte tijd later trof de politie inderdaad twee personen aan, die inbrekerswerktuig bij zich droegen. De beide mannen, een 18-jarige uit Roosendaal en een 21-jarige uit Rucphen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, sluit de politie niet uit dat de twee verantwoordelijk zijn voor meerdere auto-inbraken.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Zondagochtend omstreeks 4.00 uur werd een 31-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Hij had teveel alcohol gedronken om zijn voertuig te besturen. Omdat de man tot 8x toe niet volgens de voorgeschreven wijze aan de blaasproef meewerkte, werd hem uiteindelijk weigering ten laste gelegd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Zaterdagochtend deed de eigenaar van een Opel Omega de vervelende ontdekking dat zijn auto was gestolen. Hij had de auto donderdag aan de Hoogstraat geparkeerd en ontdekte dat deze gestolen was, toen hij deze zaterdag weer wilde gebruiken. De kleur van de auto is rood en het kenteken JZ-ZV-70.

Bron: Manon Ostendorf