Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01/12)

Oosterhout, maandag 1 december 2003

Vuurwapens gevonden in uitgebrande woning
RIJEN: Op maandag 1 december ontstond rond 12.40 uur brand in een woning aan Monseigneur Schaepmanstraat. De brandweer stelde vast dat de brand in een van de slaapkamers was ontstaan. Op dat moment waren de 48-jarige bewoonster en haar circa 3-jarige zoontje in de woning aanwezig. Het kind liep brandwonden op aan zijn rechterarm en is overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De vrouw klaagde over ademhalingsproblemen en is eveneens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer stuitte bij de bluswerkzaamheden op een vuurwapen en schakelde daarom de politie in. Om die reden heeft de politie de uitgebrande woning doorzocht. Tussen de brandresten vonden agenten nog een tweede vuurwapen en een tientallen patronen van diverse kalibers. Inmiddels arresteerde de politie twee bewoners van het pand. Beide verdachten worden momenteel verhoord. Omdat het onderzoek nog in volle gang is kan de politie op dit moment geen verdere mededelingen doen over de identiteit van de verdachten en de stand van zaken van het onderzoek.

Politie houdt dronken bestuurder aan
KAATSHEUVEL: De politie hield in de nacht van zondag 30 november op maandag 1 december omstreeks 00.40 uur een 28 jarige inwoner uit Kaatsheuvel aan. De man reed onder invloed van alcohol met zijn personenauto op de Duinlaan tegen een lichtmast. De ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had. De politie gaf de man een rijverbod van zes uur en maakt proces-verbaal op.

Vrouwen gewond bij verkeersongeval
RAAMSDONSKVEER: Maandagochtend 1 december kreeg de politie omstreeks 09.00 uur melding van een ongeval op de Oosterhoutseweg. Een 31-jarige vrouw uit Geertruidenberg reed over de A59 vanuit de richting Made en nam de afslag Raamsdonksveer. Zij wilde vervolgens linksaf slaan richting Raamsdonksveer. Daarbij zag zij vermoedelijk een 21-jarige vrouw uit Oudenbosch over het hoofd. Die reed met een personenauto over de Oosterhoutseweg in de richting van Oosterhout. De vrouw uit Geertruidenberg is ter observatie genomen in het Amphiaziekenhuis in Breda. Zij heeft diverse kneuzingen. De vrouw uit Oudenbosch is overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout.

Flitspaal afgebrand
MADE: Op zondag 30 november omstreeks 23.00 uur brandde er op de Crullaan te Made een flitspaal af. Een nog onbekende dader hing een autoband om de paal. Daarna is deze autoband in brand gestolen. De flitspaal is daarbij totaal vernield. De schade komt voor rekening van de Nederlandse belastingbetaler. De politie heeft buurtbewoners gevraagd of zij mogelijk iets opgemerkt hebben van de vernieling. Dat bleek niet het geval te zijn.

Politie houdt auto met gestolen kentekenplaten aan DORST: Agenten zagen in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.00 uur een personenauto met valse kentekenplaten. De 18-jarige bestuurder uit Hilvarenbeek en zijn 18-jarige bijrijder uit Tilburg zijn aangehouden. Zij verklaarden dat zij de kentekenplaten hadden gestolen in Tilburg omdat ze wilden tanken zonder te betalen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in eetcafé
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een inbraak in een eetcafé aan de Leijsenhoek. Onbekenden hebben daar in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Nadat het bovenraampje is geforceerd, werd de achterdeur geopend. In het café werd uit een kluis een onbekend gebleven geldbedrag ontvreemd. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek van de politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Daarnaast is een buurtonderzoek gehouden.

Resultaten van verlichtingcontrole
OOSTERHOUT De afgelopen maand trad de Oosterhoutse politie repressief op tegen weggebruikers die geen goede verlichting, of helemaal geen verlichting voerden. De controles vonden zowel in de ochtenduren, als in de avonduren plaats . Het totale resultaat van de afgelopen maand november 2003 bedroeg;

* 50 bekeuringen voor fietsers zonder verlichting
* 16 bekeuringen voor het onterecht voeren van mistverlichting
* 3 bekeuringen voor defecte verlichting van autos
* 4 autos werden bekeurd terzake het voeren van meer dan twee lichten
* 1 bromfiets werd bekeurd terzake het rijden zonder verlichting Dertien automobilisten kregen de gelegenheid om kleine defecten aan verlichting te repareren en vervolgens hun auto opnieuw te laten controleren door de politie.
De komende weken blijft de politie verlichtingsacties houden waarbij repressief wordt opgetreden.
Een niet-werkend kop- of achterlichtje op een (brom-) fiets kost 14,- Helemaal geen verlichting voeren op zon tweewieler kost 23,- Een automobilist kan op een bekeuring van 28,- rekenen als een van zijn lampen defect is. Het voeren van mistlampen of verstralers op momenten dat dit niet mag (zogenaamde dramlampen) komt de overtreder op een boete van 28,- te staan.

Oosterhoutse diefstal in televisieprogramma Bureau Brabant OOSTERHOUT: In de uitzending van Bureau Brabant van dinsdag 2 december wordt aandacht besteed aan diefstal van een computer in Oosterhout. De diefstal werd op maandag 1 september gepleegd in een winkel aan de Arendstraat. In de televisie-uitzending laat de politie de dader zien, die zijn vastgelegd door de bewakingscamera. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op dinsdag 2 december om 18.45 uur. Het programma wordt elk uur herhaald. Ook woensdag 3 december is de uitzending overdag in de herhaling te zien.

Politie onderzoekt toedracht verkeersongeval
OOSTERHOUT: De politie werd zondag 1 december omstreeks 19.45 uur bij een ongeval geroepen op de Burgemeester Elkhuizenlaan. Een 22-jarige automobilist uit Oosterhout is in een bochtje net na de Effentweg mogelijk door de natheid gaan glijden. Hij raakte daarbij een lantaarnpaal en botste vervolgens frontaal op de auto van een plaatsgenoot. Ambulancemedewerkers hebben de beide automobilisten ter plaatse onderzocht. De 22-jarige is voor verder behandeling aan een hoofdwond overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout. De andere betrokkene had last van zijn borst. Beiden autos en de lantaarnpaal zijn flink beschadigd. Naast de politie waren ook brandweer en gemeente aanwezig voor werkzaamheden. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek van de politie is ter plaatse geweest om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken. De politie kreeg bij haar werkzaamheden ondersteuning van twee inwoners van Oosterhout. Zij hebben tot circa 22.30 uur het verkeer geregeld op de kruisingen met de Dommelbergenweg en op de Kruidenlaan. Een van hen heeft tevens eerste hulp verleend.

Bron: Jeroen Steenmeijer