Gemeente Doorn


Openbare werken

Schoonmaken en inspecteren riool

Vanaf 24 november 2003 zijn in de gemeente Doorn werkzaamheden aan het riool begonnen. Het riool wordt schoongemaakt en geïnspecteerd met behulp van een rijdende camera. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer twee weken gaan duren.

Planning.
Er wordt gestart in week 48.
Men gaat beginnen in de Kampweg e.o.(gedeelte Vossenweg tot aan de Amersfoortseweg), tevens worden de volgende riolen gereinigd en geïnspecteerd:

* Kampdwarsweg, Fré Domissenhof, Simon Vestdijkhof, Kerklaan, Kortenburglaan, Boslaan , Montroselaan en Vita Novalaan.

Hierna het gedeelte:

* Kampweg (Gezichtslaan- Vossenweg) met een gedeelte van de Vossenweg tot de Heuvelweg;

Vervolgens:

* Berkenweg en Drift vanaf de Beatrixlaan tot aan S. van der Oyelaan met een gedeelte van de Ludenlaan (Rembrandtlaan - Berkenweg) en de Kampweg (Berkenweg - Koninginneweg);

* Woestduinlaan vanaf de Oude Arnhemse Bovenweg tot aan de Driebergsestraatweg en een gedeelte van de Ludenlaan (Woestduinlaan - Jan Steenlaan).

Tot slot:

* De wijk Schoonoord, omsloten door de wegen: De Beaufortweg, Langbroekerweg, Dorpsstraat en Postweg/Kombos.

De straten zullen niet worden afgesloten. Ter plaatse van de werkzaamheden kan enige verkeershinder ontstaan. Vanwege de bereikbaarheid van het riool, verzoeken wij u geen auto's boven of vlakbij een rioolput te parkeren. (De rioolputten kunt u herkennen aan een ronde of vierkante gietijzeren deksel). De firma SITA Rioolreiniging en Inspectie uit Delft voert de reiniging en inspectie uit. De auto's zijn herkenbaar aan de geel/groen kleur.

Het voorkomen van overlast.
Hoewel het reinigen van de riolen meestal geen overlast geeft, is het verstandig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Sluit de kleppen van de toiletpotten. Tijdens het reinigen ontstaan drukverschillen in het riool. Bij een goedwerkend ontluchtingssysteem in de woning en een goed functionerende rioolaansluiting kunnen er geen problemen ontstaan. Dit is echter niet altijd het geval. Plaats een emmer met water op de deksel van de toiletpot;

* Sluit de afvoer- en ontluchtingen van laaggelegen doucheputjes, wastafels en andere afvoeren af. Dit kan door er een opgevouwen natte dweil op te leggen;

Vragen
Voor vragen over de uitvoering van de rioolwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer B. Stienstra van de afdeling Milieu en Openbare Werken, tel. nummer (0343) 473136.