Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



1 december 2003

Lichtenvoorde - diefstal fiets

De politie is op zoek naar getuigen van een fietsendiefstal op vrijdagavond tussen 20.30 en 01.30 uur. De fiets, een oranje Gazelle damesfiets, stond op slot achter een aantal andere fietsen bij een horecagelegenheid aan de kant van de Vragenderweg. De andere fietsen zijn blijven staan. Getuigen kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 8844.



Winterswijk - snelheidscontrole


De politie heeft zaterdag en zondag in Winterswijk en wijde omgeving op snelheid gecontroleerd. Dit leverde zaterdag 8 bekeuringen op. Hoogst gemeten bedroeg 132 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Verder werden twee automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen.
Zondag vielen 5 bekeuringen. Hoogst gemeten was 123 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Op de A18 reed een automobilist uit Doetinchem 196 km/u. Hier mag 120 km/u gereden worden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.



Aalten - inbraak in woning


In een woning aan de Lichtenvoordsestraatweg is afgelopen weekend ingebroken. In de woning zijn diverse vertrekken doorzocht, er is echter niets weggenomen. Zaterdagavond, omstreeks 20.15 uur heeft een buurtbewoner een man en een vrouw uit de woning zien komen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zijn kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 8844.



Doetinchem - snelkraak benzinestation/bedrijfspand


Zondagavond is omstreeks 19.30 uur ingebroken in de shop en bedrijfspand van een benzinestation aan de Havenstraat. Men heeft een ruit ingesloten en vervolgens uit de shop een onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten weggenomen. Uit het bedrijfspand werd een kassalade, met daarin telefoonkaarten en een onbekend geldbedrag, weggenomen.



Ulft - snelkraak


Op het JF Kennedyplein heeft vannacht rond 04.00 uur een snelkraak plaatsgevonden. Er werd een container tegen de pui van de juwelier gezet en vervolgens is met een personenauto de container naar binnen gedrukt. Na de pui te hebben geforceerd zijn de verdachten naar binnen gegaan en hebben vitrinekasten met daarin sieraden ingeslagen. De sieraden zijn weggenomen. Door de klap zijn buurtbewoners wakker geworden en deze zagen mannen naar buiten lopen en in een personenauto stappen en wegrijden richting de Dr. Arienstraat. De personenauto, gebruikt om de container naar binnen te drukken, is afkomstig van een buurtbewoner.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --