INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

Persuitnodiging: Nationaal Debat over Werk & Handicap

Onder de titel 'Aan motivatie geen gebrek' vindt op maandag 8 december a.s. het Nationaal Debat plaats over Werk & Handicap. Het debat wordt gehouden in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap en wordt georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en de Commissie Het Werkend Perspectief. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het SER-gebouw te Den Haag. De aanvang is 12:00 uur.

Iedereen die bij het onderwerp 'werk & handicap' betrokken is, neemt deel aan het debat. Denk hierbij aan werkgevers, werknemers, Kamerleden, verzekeraars, zorginstellingen en reïntegratiebedrijven. Ook werken veel prominenten mee, waaronder minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SER-voorzitter Herman Wijffels, Peter van Lieshout, Hannie van Leeuwen, Andrée van Es, André Rouvoet en vele anderen.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: het persoonsgebonden reïntegratiebudget, toegang tot de arbeidsmarkt, de regelgeving en behoud van werk. Het debat staat onder leiding van Ferry Mingelen.
Het debat moet conclusies en aanbevelingen opleveren waar vervolgens politici, werkgevers, werknemers en andere betrokkenen mee aan de slag kunnen.

Voorafgaand aan het debat zal burgemeester Brouwer-Korf van Utrecht de Support Award van het Reumafonds uitreiken. De prijs is voor mensen die, ondanks hun reuma, met steun van hun werkgever en collega's aan het werk blijven. Anita Witzier verzorgt hierbij de inleiding.

U bent van harte welkom.

Noot voor pers:
Het complete programma kunt u bekijken op
www.publiek-politiek.nl/docs/progwerkenhandicap.doc

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José van Dijk, projectleiding. Tel. 06 40154732. Nico Bloot, voorlichting. Tel. 020 5217638.


03 dec 03 09:44