Openbaar Ministerie

6 december 2003

Meisje met honden zomaar beschoten

Wanneer een 13-jarig meisje in Den Haag haar honden Rex en Bingo uitlaat, staan er drie mannen op het haar bekende uitlaatveld te praten. Plots wordt het meisje zonder enige aanleiding door een kogel geraakt. Was de kogel voor één van de mannen bedoeld of hadden ze een mogelijk andere rol in dit schietincident? In het tv-programma Opsporing Verzocht vragen politie en OM maandag de hulp van de kijker bij het oplossen van dit misdrijf.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 8 december (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Almere: Gewapende overval speelhal
Een gokhal in Almere wordt 29 september overvallen. De dader gebruikt zijn mes en steekt hiermee. De achtervolging wordt ingezet maar moet niet veel later weer worden gestaakt. De dader, met de bivakmuts nog op, weet te ontkomen.

Resultaten
Wim van Ham geeft namens het KLPD openheid van zaken. Wat zijn de resultaten naar aanleiding van de uitzendingen van jongstleden maandag?Het betreft de volgende zaken: een gewapende overval in Almere, in Rotterdam een man die door stenengooiers van buitenaf in de trein zwaargewond raakt nadat hij door een steen wordt getroffen, een vermist kindje uit Dronten, carjacking in het Belgische Hoogstraten en de moord op de Amsterdamse Netty van Bentum in Lemele. Deze zaken staan nog uitgebreid op onze internetsite www.opsporingverzocht.nl

In het tweede deel, rond 22:00 uur, de volgende zaken Rijsbergen: Overval woning
1 oktober wordt een 83-jarige vrouw na een gewapende overval in haar huis in Rijsbergen, badend in het bloed en nog net op tijd gevonden. Plus een interview met haar redder.

Rotterdam: Steekpartij
Het zoveelste dodelijke slachtoffer in Nederland door zinloos geweld. Of moeten we spreken over, wanneer we de dader bedoelen, hersenloos geweld? Udo van Aken, 28 jaar, wordt in Rotterdam in de nacht van 22 op 23 november neergestoken terwijl hij met zijn vriendin aan het bellen is en overlijdt kort daarna.