Ingezonden persbericht

Persbericht
Datum: 6 december 03
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Dirk Van Damme wordt nieuwe afgevaardigd bestuurder

De Raad van het Gemeenschapsonderwijs heeft zopas Dirk Van Damme aangesteld als afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs.

Procedure

Na een selectie uit de 74 dossiers door Jobpunt Vlaanderen in samenwerking met de Accord Group bleven er 4 kandidaten over. Zij werden uitgenodigd om vandaag voor de Raad hun kandidatuur te verdedigen. Zoals u reeds vernomen hebt trok de heer Luc Jansegers deze week zijn kandidatuur terug.

Motivatie

De raad verkoos de heer Van Damme wegens zijn brede kennis van de onderwijswereld, zijn ervaring op het vlak van het beleid, zijn managementskwaliteiten en zijn gedrevenheid voor het gemeenschapsonderwijs.

Kort CV

Dirk Van Damme is Doctor in de Psychologische en Pedagogische wetenschappen, gespecialiseerd in de richting Sociale Agogiek. Hij startte zijn loopbaan aan de Rijksuniversiteit Gent als wetenschappelijk medewerker in 1979. Na zijn burgerdienst bij het archief van de Universiteit Gent (UG) ging hij van 1982 tot 1986 aan de slag als aspirant-navorser van het NFWO bij de seminaries voor Historische en Vergelijkende Pedagogiek aan de UG.

Van 1986 tot 1995 was hij wetenschappelijk medewerker, assistent en doctorassistent bij de seminaries voor Historische en Vergelijkende Pedagogiek, het seminarie en laboratorium voor Jeugdwelzijn en Volwassenenvorming en de vakgroep Sociale, Culturele en Vrijetijdsagogiek aan de UG.

Van 1992 tot 1998 was hij eerst expert en later adjunct-kabinetschef van toenmalig Vlaams minister van Onderwijs Luc Van den Bossche.

Van 1995 tot 2000 was hij docent aan de UG en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Tijdens deze periode (1998-2000) was hij ook voorzitter van de vakgroep Onderwijskunde aan de UG.

De heer Van Damme is op dit ogenblik algemeen directeur van de Vlaamse Interuniversitaire Raad en hoofddocent bij de vakgroep Onderwijskunde aan de UG.

Hij was in 2002 en 2003 deeltijds expert bij Vlaams minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten en voorzitter van de technische werkgroep voor de implementatie van de Bolognaverklaring.

Persvoorstelling

De nieuwe afgevaardigd bestuurder zal worden voorgesteld aan de pers op maandag 8 december in aanwezigheid van de voorzitter en leden van de Raad. Tijdens deze persontmoeting zal hij zijn toekomstvisie op het gemeenschapsonderwijs op korte, middellange en lange termijn toelichten.

UITNODIGING PERSVOORSTELLING

U wordt uitgenodigd voor de persvoorstelling van de nieuwe afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs.

Datum - uur: Maandag 8 december 10.30 uur

Plaats: Het Gemeenschapsonderwijs

Alhambragebouw

Emile Jacqmainlaan 20

1000 Brussel

(vergaderzaal gelijkvloerse verdieping)

---- --

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57
e-mail: dries.vandermeersch@rago.be