Koninklijke Ahold

Ahold verkoopt Santa Isabel in Peru

Zaandam, 8 december 2003 - Ahold heeft vandaag bekend gemaakt dat zij overeensteeming heeft bereikt met Grupo Interbank en een groep investeerders geleid door Nexus Group over de verkoop van 100% van haar aandelen van haar Peruaanse activiteiten, Supermercados Santa Isabel S.A.

De aandelen van Santa Isabel zullen worden overgedragen via de aandelenbeurs in Lima. Santa Isabel noteerde haar aandelen op de aandelenbeurs in Lima op 5 december 2003. De transactie zal naar verwachting voor het eind van het jaar sluiten. De verkoopprijs werd niet bekendgemaakt.

Grupo Interbank is een van de grootste financiële groepen in Peru, met investeringen in banken, mutual funds en verzekeringen. Nexus Group is een actieve investeerder in Peru, met activiteiten in de amusementsector en toerisme.

De verkoop van Santa Isabel in Peru is onderdeel van Aholds strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, teneinde zich te kunnen richten op haar best renderende activiteiten en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten. In dit desinvesteringsproces heeft Ahold gezocht naar een koper die bereid is operationele continuïteit te waarborgen en hiermee de beste mogelijke optie voor de klanten, werknemers en leveranciers van Santa Isabel en de stakeholders van Ahold te bewerkstellingen.

Ahold startte haar activiteiten in de Peruaanse markt in 1998. Santa Isabel is de op een na grootste food retailer in Peru naar omzet. Het bedrijf exploiteert 35 winkels, waarvan 8 hypermarkten, en heeft ongeveer 5.000 werknemers.

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements omvatten mededelingen betreffende de verwachte overdracht van aandelen via de effectenbeurs van Lima en de timing en afronding van deze transactie. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanmerkelijk verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements omvatten de (on)mogelijkheid tot, of vertraging in, de overdracht van aandelen via de effectenbeurs van Lima, de (on)mogelijkheid tot, of vertraging in, het voldoen aan voorwaarden tot afronding van de transactie, evenals andere factoren en gebeurtenissen aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam "Royal Ahold" of kortweg "Ahold".
---

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02