Ingezonden persbericht

---

Barendrechts gemeentebestuur blij met geboorte prinses
Felicitatieregister, beschuit en geboortemedaille

BARENDRECHT - Het Barendrechtse gemeentebestuur is bijzonder blij met de geboorte van de dochter van de prins van Oranje en prinses Máxima. ,,Onze felicitaties gaan in eerste instantie uit naar de ouders, maar uiteraard ook naar de overige leden van de Koninklijke familie en naar de familie van Máxima'', zo stelde burgemeester M.Th. van de Wouw in een eerste reactie namens het Barendrechtse gemeentebestuur.

Ter gelegenheid van de geboorte wordt er vandaag op het Barendrechtse gemeentehuis gedurende de hele dag (tot 20.00 uur) beschuit met oranje muisjes uitgedeeld aan alle bezoekers. Ook ligt er deze hele week in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Binnenhof 1 in Barendrecht een felicitatieregister. Loco-burgemeester Ett Schoehuizen zal vandaag om 9.00 uur als eerste het felicitatieregister tekenen. Op internet worden bezoekers via de gemeentelijke website (www.barendrecht.nl) verwezen naar het landelijk felicitatieregister. Alle 4.575 kinderen die in Barendrecht op de basisschool zitten krijgen over ongeveer twee weken een speciale geboortemedaille en ook voor alle Barendrechters die deze week het levenslicht zien heeft de gemeente een aardigheidje.

Vlagprotocol
Op het gemeentehuis, de watertoren en bij het Afvalaanbiedstation wordt gevlagd. Geheel volgens het geldende protocol is dat met oranje wimpel, en alleen vandaag tussen zonsopgang en zonsondergang.

Marcel van Beusekom
Bureau Communicatie Gemeente Barendrecht
tel: 0180 - 698 246
mob: 06 - 52 35 06 25
fax: 0180 - 698 399
email: m.van.beusekom@barendrecht.nl