Politie Amsterdam-Amstelland


Dode bij brand tuinhuisje

5-12-2003. Vrijdagochtend rond half vijf is een nog onbekende persoon om het leven gekomen bij een brand in een huisje op het Tuinencomplex Grote Braak aan Daveren. In het tuinhuisje was brand ontstaan. De bandweer heeft de brand geblust en trof een stoffelijk overschot aan. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan.
---

Snelheidsduivel rijbewijs kwijt

5-12-2003. Donderdagnacht om tien over twaalf werd een 29-jarige automobilist staande gehouden in verband met een fikse snelheidsovertreding. De bestuurder reed met een snelheid van 139 kilometer per over de Gooiseweg terwijl de maximumsnelheid 80 km/u is. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en heeft een forse bekeuring in het vooruitzicht.
---

Winteroffensief woninginbraak


1-12-2003. De politie Amsterdam-Amstelland start vandaag met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart vinden in de gehele regio acties plaats om het aantal inbraken terug te dringen. Naast de jacht op (potentiële) inbrekers is er gedurende deze periode veel aandacht voor preventie.

Lees meer over de acties, preventie en wat u zelf kunt doen...
---

Bejaarde vrouw beroofd

4-12-2003. Woensdagochtend werd een 77-jarige vrouw in haar woning door twee vrouwen van diverse goederen beroofd. Omstreeks half elf wilde de vrouw haar woning binnengaan, toen zij plotseling door twee dames haar huis werd binnengeduwd. Daar werd zij van diverse goederen beroofd. Nadat de vrouwen het huis van de bejaarde dame hadden doorzocht, gingen zij ervandoor. Het slachtoffer was erg overstuur.
---

Slingerend en zonder licht

4-12-2003. Woensdagavond rond kwart over elf werd een 65-jarige alcomobilist aangehouden op de Elsrijkdreef. De bestuurder vestigde de aandacht op zich omdat hij in eerste instantie zonder licht reed en vervolgens een slingerend rijgedrag vertoonde. Bij een ademanalyse die moeizaam verliep blies de verdachte 535 ug/l (1,25 promille) bij elkaar. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor vijf uur.
---

Winkeldief bedreigt personeel en klanten

4-12-2003. Woensdagmiddag rond twee uur bedreigde een op heterdaad betrapte winkeldief personeel van een supermarkt en klanten die hem wilden arresteren. Medewerkers van de supermarkt zagen via een beveiligingscamera dat de 26-jarige man levensmiddelen onder zijn jas stopte. Toen zij hem wilden arresteren, pakte de man een fles en bedreigde het personeel. Toen hij de winkel wilde verlaten probeerden klanten hem tegen te houden. Ook zij werden met de fles bedreigd. Het lukte een personeelslid de fles vast te pakken, waarna de man met veel moeite overmeesterd kon worden. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten.
---

Omstanders houden dievegge aan

5-12-2003. Donderdagmiddag rond half vijf werd een 49-jarige vrouw aangehouden nadat zij een poging tot winkeldiefstal had gedaan en een medewerkster had bedreigd. De vrouw wordt ervan verdacht met een tang de beveiligingskettingen te hebben doorgeknipt van een aantal exclusieve lingeriesetjes. Zij wilde deze gaan passen en vroeg daarbij assistentie van het enige aanwezige personeelslid. Bij het pashokje werd de medewerkster met een spuitbus in haar gezicht gespoten. De winkelbediende verloor hierdoor het zicht en probeerde de winkel uit te vluchten. De verdachte verhinderde dit en belaagde haar. Op het geschreeuw van de winkelierster reageerden voorbijgangers. Zij pakten de verdachte beet, werkten haar tegen de grond en hielden haar onder bedwang. De aangehouden vrouw werd overgedragen aan de politie en ingesloten. Een kniptang werd in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij een officier van justitie.
---