Time : 2:40:24 PM
Date : Tuesday, November 18, 2003
Sender Name: Chambre de Commerce Belgique-Luxembourg-Pays arabes

Een delegatie uit Soedan in Brussel

Een belangrijke economische delegatie uit Soedan komt naar Brussel tijdens de tweede week van december. De delegatie wordt geleid door Dr. Mustafa Osman ISMAEL, Minister van Buitenlandse Zaken, en bestaat verder uit de Ministers van Investeringen, van Industrie en meer dan 40 vertegenwoordigers van Soedanese bedrijven. De vertegenwoordigde ondernemingen zijn hoofdzakelijk actief in de sectoren landbouw (Arabische gom, suiker, vlees, leer), transport, chemische en farmaceutische producten, mijnbouw, bouw en constructie, staal en auto-industrie.

Tot op heden is het economisch potentieel van Soedan nog onvoldoende ontwikkeld. Het huidige vredesproces en de nieuwe mogelijkheden als gevolg van de recent ontwikkelde uitvoer van aardolie, dragen bij tot een economische dynamiek. Vooral op het vlak van de infrastructuur zijn de behoeften nog aanzienlijk.

In de komende jaren wil Soedan een structureel hervormingsprogramma doorvoeren en de rol van de particuliere sector stimuleren. De groei van het bruto binnenlands product zou moeten oplopen tot gemiddeld 5% en specialisten verwachten een oplossing voor 's lands buitenlandse schuld. Dit moet leiden tot nauwere internationale relaties.

Op 8 december organiseert de Kamer van Koophandel
België-Luxemburg-Arabische Landen, in samenwerking met de Ambassade van Soedan in Brussel, een ontmoetingsdag tussen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in België en Soedan. Deze contacten moeten aanleiding zijn tot een nieuwe benadering van de economische betrekkingen tussen beide landen.

Inlichtingen :

Kamer van Koophandel België-Luxemburg-Arabische landen Mignot Delstanchestraat 60 ­ 1050 Brussel
tel. 02/344.82.04 ­ fax 02/347.57.64
E-mail : info@ccbla.be