Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AnswerWeb en CIBIT organiseren workshop 'Maximaal benutten van impliciete kennis'

Amsterdam, 18 november 2003 - Op 8 december aanstaande organiseren AnswerWeb, leverancier van kennismanagement software, en CIBIT Adviseurs|Opleiders een gratis workshop over het benutten van impliciete kennis.

In de workshop wordt ingegaan op zowel de theoretische als praktische aspecten van het benutten van impliciete kennis. Aan de orde komen onderwerpen als 'Wat is impliciete kennis?' en 'Hoe kunt u daar optimaal gebruik van maken?'. Ook vertelt KIWA Water Research over hun praktijkervaring met het AnswerWeb kennismanagement systeem.

Vaak richt kennismanagement zich op datgene dat -gestructureerd of ongestructureerd- is vastgelegd in documenten en databases: de expliciete kennis. Daarmee wordt echter alle kennis en ervaring die in de hoofden van mensen zit genegeerd en gebeurt uitwisseling daarvan min of meer toevallig. En dat terwijl deze zogenaamde impliciete kennis tot wel 80% van de aanwezige kennis in een organisatie kan vormen. Door ook de impliciete kennis en ervaring van medewerkers te ontsluiten is het mogelijk voor een organisatie om slagvaardiger te opereren en tijd en geld te besparen.

De gratis workshop begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van CIBIT, Arthur van Schendelstraat 570 te Utrecht.

Over AnswerWeb

AnswerWeb is een interactief en vraaggedreven kennismanagement systeem voor het uitwisselen van impliciete kennis tussen collega's. Tevens verschaft AnswerWeb uitgebreide management-informatie over zowel de praktische als de financiële opbrengsten van kennisuitwisseling.

www.answerweb.nl

Over CIBIT Adviseurs|Opleiders

CIBIT, gespecialiseerd op het terrein van kennismanagement, portals, architectuur & systeemontwikkeling. Sinds 1988 een internationaal vooraanstaande en hoogwaardige partner met oog voor mensen, strategie, technologie en concrete resultaten.

www.cibit.nl

Voor meer informatie

Michiel van Dam. tel: 020-4121407, e-mail: michiel.vandam@answerweb.nl