Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Projecten Binnenvaart

Rotterdam, 27 november 2003

Staatsecretaris van Milieu de heer P. van Geel opent de Binnenvaartinnovatiedag 2003

De 2e Binnenvaart Innovatiedag, die op 8 december aanstaande gehouden wordt in het Aulagebouw van de TU in Delft zal door de Staatssecretaris van Milieu, de heer
P. van Geel, worden geopend.

Het Bureau Innovatie Binnenvaart (BIB) is uiteraard verheugd met de toezegging van de Staatssecretaris, omdat daarmee van die zijde het belang van deze Binnenvaart Innovatiedag wordt onderstreept. Iedereen is er inmiddels wel van overtuigd dat de binnenvaart een enorme bijdrage levert aan milieuvriendelijk vervoer. Maar de binnenvaart blijft daar niet bij stil staan.
Met de vorig jaar gehouden BIB dag is aangegeven dat de binnenvaart verder kijkt dan de dag van vandaag. De binnenvaart en de aanverwante bedrijven zijn toekomstgericht bezig. Innovatie is een uitdaging die een ieder bezig houdt om er voor te zorgen dat de huidige milieuvoorsprong van de binnenvaart op zijn minst behouden blijft.

De ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat hebben hun waardering voor de innovatie initiatieven van het bedrijfsleven tot uitdrukking gebracht door het creëren van een subsidieregeling voor de vervanging van scheepsdieselmotoren (³VERS-regeling²).
Het ministerie van VROM heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een professionele film over de innovatie in de binnenvaart anno 2003. De film zal op 8 december tijdens de BIB -dag haar première beleven.

Het aantal aanmeldingen voor de 2e BIB dag is groot, en zal naar het zich laat aanzien de grote belangstelling van vorig jaar overtreffen.

Aanmelden voor de dag is nog steeds mogelijk via
www.innovatie.binnenvaart.nl.
De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen of contact met ons opnemen via tel.nr. 010-4115900.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht