Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Witte tijgertjes voor het eerst buiten

8 december spannende dag voor witte tijgerwelpen en hun moeder

Amersfoort, 1 december 2003

In Dierenpark Amersfoort gaan de jonge witte tijgerwelpen op maandag 8 december om 11. 00 uur voor het eerst naar buiten. De twee vrouwtjes zijn geboren op 11 oktober 2003 en zijn nu groot en sterk genoeg om samen met moeder Reena het buitenverblijf te verkennen. Vader Brooklyn kan zijn nageslacht volgen vanuit het nachtverblijf.

Het gaat heel goed met de witte tijgertjes. Ze zijn nu 50 cm groot en hun gewicht is 6 kilogram. Bij de geboorte waren ze nog maar 700 gram zwaar en 30 cm groot. Een paar weken geleden zijn de diertjes gechipt en ingeënt tegen de katten- en niesziekte.

Verschillende karakters

Naarmate de welpen groeien, worden ze steeds actiever. Ze willen de wereld ontdekken en gaan in het binnenverblijf regelmatig op onderzoek uit. Hierbij is duidelijk te zien dat de dieren heel verschillende karakters hebben. Eentje is erg ondernemend en nieuwsgierig, terwijl haar zusje liever de kat uit de boom kijkt.

Liefde op het eerste gezicht

Sinds 2000 heeft Dierenpark Amersfoort witte tijgers in de dierencollectie. Reena is vijf jaar oud en komt uit Zoo Parc Beauval in Frankrijk. Brooklyn is eveneens 5 jaar oud en komt uit Hollywood- and Safaripark Stukenbrock in Duitsland. Begin juni van dit jaar werden Brooklyn en Reena voor het eerst aan elkaar voorgesteld. Het was liefde op het eerste gezicht. Na een zwangerschap van 104 dagen beviel Reena van twee witte tijgerwelpen.

De Oosterse apotheek

In Dierenpark Amersfoort maken Reena en Brooklyn deel uit van het themagebied 'De Stad der Oudheid'. Daar vertellen zij het verhaal over vorsten in de oudheid die tijgers beschouwden als statussymbool. In het themagebied 'De Oosterse apotheek' maken gasten kennis met de tijger in de oude Oosterse geneeskunst. In landen zoals China en Thailand worden lichaamsdelen van o.a. tijgers gebruikt voor de bereiding van verschillende traditionele medicijnen. Begin 2003 startte de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) met een landelijke natuurbehoudcampagne genaamd 'Tijgers voor Tijgers'. De Nederlandse dierentuinen zamelen geld in voor bedreigde tijgersoorten in het wild. In Dierenpark Amersfoort kunnen gasten kleingeld storten in de geldspinner bij het tijgerverblijf.


---

Noot voor redactie