Gemeente Apeldoorn

Burgemeester van Apeldoorn doet uiterste poging voor leefbaar, veilig en handhaafbaar De Haere

Burgemeester mr. G.J. de Graaf van Apeldoorn heeft een groep van zogenoemde overstaanders, samen met hun ouders uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst op maandag 8 december in het Stadhuis. Overstaanders zijn jongeren die nu nog in een eigen wagen of caravan bij hun ouders staan en die op termijn naar een definitieve standplaats in Zuidbroek verhuizen. De burgemeester wil met de overstaanders afspraken maken over de herinrichting van woonwagencentrum De Haere.

Twee maanden geleden heeft De Haere de gemeente Apeldoorn laten weten geen medewerking meer te verlenen aan de eerste fase van de herinrichting van De Haere. Het overleg met een delegatie van het woonwagencentrum had in de ogen van de bewoners onvoldoende opgeleverd. De gemeente moest vervolgens ook het bodemonderzoek ten behoeve van een veilige tijdelijke standplaats voor de overstaanders voortijdig afbreken.

De rechtbank wees een tweetal verzoeken van bewoners van De Haere tot een voorlopige voorziening af. De burgemeester acht het in het belang van De Haere om op korte termijn sluitende afspraken te maken over een leefbaar, veilig en handhaafbaar De Haere.

De gemeente kreeg de afgelopen weken signalen vanuit De Haere die het mogelijk maken opnieuw met elkaar om de tafel te gaan zitten. Omdat de eerste fase van de herinrichting betrekking heeft op de overstaanders, is alleen deze groep met hun ouders uitgenodigd voor de bijeenkomst in het stadhuis. Alle inwoners van De Haere zullen na afloop door de gemeente schriftelijk worden geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-dec-2003 01:46