Gemeente Breda

Persberichten

03-12-2003

Koffieshop Palm Beach moet sluiten

De burgemeester heeft koffieshop Palm Beach aan de Tramsingel 95, vandaag gelast vóór maandag 8 december om 10.00 uur te sluiten voor 3 maanden. Als Palm Beach dan niet voor het publiek gesloten is zal de gemeente het pand sluiten. De burgemeester heeft dit besluit genomen omdat de exploitant van de koffieshop in strijd handelt met het koffieshopbeleid. Nadat de sluitingstermijn van drie maanden voorbij is, kan er geen koffieshop meer geëxploiteerd worden op dat adres.

Er is een aantal redenen waarom de burgemeester tot sluiting overgaat. De politie heeft geconstateerd dat er in het pand een handelsvoorraad van 6 kilogram is aangetroffen. Dit is ver boven de toegestane hoeveelheid van 500 gram. Bovendien is er een redelijk vermoeden van verkoop aan minderjarigen die met regelmaat in de koffieshop zijn aangetroffen. Daarnaast heeft de politie in de afgelopen jaren meerdere malen geconstateerd dat de exploitant niet aanwezig was en ook niet bereikbaar was voor de politie. Tot slot is gebleken uit politierapportages dat er meerdere malen een grotere hoeveelheid softdrugs aan klanten is verkocht dan de toegestane 5 gram. Al deze zaken zijn in strijd met het koffieshopbeleid en geven grond tot sluiting.

Palm Beach viel tot op heden onder het koffieshopbeleid van de gemeente Breda als gedoogde koffieshop. Het gedogen vindt plaats onder een aantal strikte voorwaarden. Nu Palm Beach zich niet aan deze voorwaarden heeft gehouden valt zij om die reden niet langer onder het gedoogbeleid. Ook niet als sluitingstermijn om is.

Breda, 3 december 2003