Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-12-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending maandag 8 december 2003
Nederland 2 ­ 19.55 uur

Op weg naar het songfestival met michelle, edwin diergaarde en humberto tan

Maandag 8 december a.s. zendt de TROS de elfde aflevering uit van de zestiendelige serie OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL.In deze aflevering blikt zangeres Michelle terug op het jaar 2001, vertelt TROS-deejay Edwin Diergaarde over de selectie van de liedjes voor 2004 en onthult Humberto Tan hoe het zit met zijn liefde voor het Songfestival. Humberto Tan is komen voorjaar naast Nance medepresentator van het Nationaal Songfestival. Een onverwachte stap voor een sportpresentator. Hoe combineert hij die twee uitersten?

In OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL kijkt zangeres Michelle terug op het jaar 2001, het jaar van Michelle en "Out on my own". In een spannende Nationale Finale won outsider Michelle van de gedoodverfde favoriet Ebonique met "So much love". Op het Eurovisie Songfestival verliep het voor Michelle niet best; haar nummer viel niet op en ze werd teleurstellend 18de. Winnaar werd Estland ­de eerste Baltische staat die zo hoog scoorde- met het nummer "Everybody" door Tanel Padar, David Benton & 2XL. De overwinning had een Nederlands tintje dankzij de Antilliaanse Dave Benton.

475 Liedjes zijn ingezonden voor het komende Songfestival. De selectiecommissie moet daar de uiteindelijke 24 kandidaten voor de voorondes uit kiezen. TROS DJ Edwin Diergaarde is lid van de selectiecommissie en komt uitleggen hoe de selectie in z'n werk gaat. In deze aflevering ook aandacht voor een middelbare school in Breda. De school is een broedplaats van creativiteit; o.a. DJ Tiësto en Sylvie Meis hebben er ook op gezeten. De traditionele schoolmusical is hier verder geëvolueerd en onder leiding van een enthousiaste leraar zijn er maar liefst drie nummers voor het Songfestival ingezonden.

In de Top 100 Aller Tijden aandacht voor de jaren '50 en '60: Grethe & Jørgen Ingmann, "Dansevise", Denemarken, 1963 Nana Mouskouri, "A force de prier", Luxemburg, 1963 Domenico Modugno, "Nel blu dipinto di blu" (werd later bekend als "Volare"), Italië, 1958



Ingezonden persbericht