VNG HABITAT PLATFORM

Bijeenkomst Habitat Platform Midden- en Oost Europa

PERSBERICHT

Den Haag, 3 december, 2003

Op 8 december, van 13.30 uur tot 16.00 uur, wordt door het Habitat Platform Midden- en Oost-Europa een tweede platformbijeenkomst georganiseerd.
De belangstelling voor deze middag is zo groot dat de organisatie is uitgeweken naar de theaterzaal van het Volksbuurtmuseum, Hobbemastraat 120 in Den Haag in plaats van de eerder genoemde locatie het VNG-gebouw.

Thema
Blijkbaar leven er heel wat vragen rond het thema van de middag waarin ingegaan wordt op de toetreding van een aantal landen bij de Europese Unie in 2004. Aandachtspunt van de middag is de vraag: welke veranderingen zijn te verwachten in de financieringsstromen (zoals bijvoorbeeld structuurfondsen, cohesiefonds, Matra) en biedt dit nieuwe aanknopingspunten voor samenwerking? Wat zijn de gevolgen voor de organisaties die zich bewegen op het terrein van het maatschappelijk middenveld en het in hun korte bestaan opeens zonder ondersteuning moeten gaan doen? Wat voor invloed heeft dit op een zich ontwikkelende democratie? Maar ook, in welke zin bieden de nieuwe lidstaten (on)mogelijkheden?

Programma en sprekers
Sprekers komen uit de sfeer van de Europese Commissie (Lewis Dijkstra), Ministerie van Buitenlandse Zaken (Bert van Geel), NCDO (Elisabeth van de Steenhoven) en Consultancy (Ivo van Dongen). Daarnaast wordt er een paneldiscussie gehouden waar voor- en tegenstanders van de beoogde veranderingen op het terrein van de financieringsstromen met elkaar in discussie gaan. Hieraan nemen naast bovengenoemde personen ook nog deel Milieukontakt Oost-Europa (Willem Oostenbrink) en de stedenband Den Haag-Warschau (Diana Grudzinska).

Voor wie?
De middag is bedoeld voor een ieder die zich beweegt op het terrein van Midden- en Oost-Europa (bedrijven, organisaties, stedenbanden etc.). Zij hebben zich dan ook massaal ingeschreven.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Habitat Platform Midden- en Oost-Europa, Heleen Mudde, tel. 0703738331 of per mail heleen.mudde@vng.nl


---


05 dec 03 10:30