Provincie Noord-Brabant



cBrabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Werkbezoek in kader cultuurconvenant zuidelijke provincies

Staatssecretaris Medy van der Laan bezoekt cultuurpresentatie Zuidelijke provincies in Breda


Op 8 december 2003 brengt staatssecretaris Medy van der Laan een werkbezoek aan Zuid-Nederland Zij wordt door de zuidelijke drie provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland en de grote steden van deze provincies ontvangen voor een cultuurpresentatie in de Academie Sint-Joost te Breda. Voor de kunstacademie is gekozen omdat de dag in het teken staat van jonge makers.

De drie provincies hebben in de notitie Er van uitgaande . . aangegeven dat het thema Jonge makers voor het Zuiden een van de voornaamste prioriteiten is in de komende cultuurplanperiode. Zij willen daarover komend jaar graag programma-afspraken maken met de staatssecretaris.

De staatssecretaris heeft in de Beleidsbrief Cultuur Meer dan de som aangegeven intensiever te willen samenwerken met gemeenten en provincies en maatwerk te willen leveren voor plannen per landsdeel. De Beleidsbrief geeft aan dat de staatssecretaris in tweede helft van 2004 besluitvorming over dergelijke regionale initiatieven wil laten plaatsvinden, rekening houdend met de cultuurnota.

Op 8 december tonen de provincies de ontwikkelingen door het veld. Zij verwachten dat de staatssecretaris op deze dag een goede indruk kan krijgen van het cultureel elan in het Zuiden. Uit de veelheid van initiatieven zijn er enkele uitgelicht die exemplarisch zijn voor veel vergelijkbare activiteiten.
Aan het slot van de dag kan de staatssecretaris tijdens een open zaaldiscussie kennisnemen van wat er onder betrokkenen bij het productieklimaat leeft.

Op aangeven van het ministerie van OcenW is de pers welkom vanaf 16.30 uur. De staatssecretaris is beschikbaar voor vragen over de dag vanaf ong. 16.45 uur!



Provincie Noord-Brabant