Politie Limburg-Zuid

Echtpaar aangereden door dronken automobilist

Maastricht 08-12-2003 - Een 19-jarige automobilist uit Maastricht heeft op zondag 07 december 2003, omstreeks 00.15 uur, op de Wilhelminasingel een aanrijding veroorzaakt waarbij een op het trottoir lopend echtpaar werd aangereden. Het mannelijk slachtoffer raakte daarbij zeer ernstig gewond.

De jonge automobilist reed waarschijnlijk met te hoge snelheid over de Wilhelminasingel. Ter hoogte van het daar gelegen consultatiebureau voor alcohol en andere drugs (CAD) maakt de rijbaan een kleine bocht. Ongeveer ter hoogte van dit punt raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt, waardoor de auto in volle vaart het trottoir op rijdt en een aldaar wandelend echtpaar schept. De auto komt vervolgens tegen de gevel van het CAD-gebouw tot stilstand. De man (59) komt daarbij met zijn benen klem te zitten tussen de muur en de auto en loopt daardoor ernstig letsel op aan beide benen. De vrouw (53) liep enkele zware kneuzingen op en een gebroken voet. Ze werden per ambulance overgebracht naar het AZM.

De bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te hebben gereden. Een ademanalyse bevestigde dit (1,2 promille) Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De verkeersdienst van de politie heeft de zaak in onderzoek.