Eemland zuid 09.05 uur

Utrecht 08-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Onder invloed

LEUSDEN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 december werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 0.30 uur zagen politiemensen een automobilist op de Hamerveldseweg vanaf aan parkeerplaats met gedoofde verlichting wegrijden. Zij controleerden de 40-jarige bestuurder uit Leusden. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 860 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk

AMERSFOORT Op zondag 7 december werd een jongen op heterdaad betrapt op het afsteken van vuurwerk.

Rond 22.00 uur surveilleerden politiemensen op de Vinkenbaan. Zij zagen dat een 14-jarige jongen uit Amersfoort een strijker afstak en spraken hem aan. De jongen bleek in het bezit te zijn van een tachtigtal strijkers. Deze werden in beslag genomen. De jongen kreeg bekeuringen voor het afsteken en het in bezit hebben van vuurwerk.

Gestolen bromfiets

AMERSFOORT Op zondag 7 december werd een jongeman aangehouden die op een gestolen bromfiets reed.

Rond 17.00 uur zagen politiemensen een bromfietser over de Ursulineweg rijden. De bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Amersfoort, viel op omdat hij geen helm droeg. De politiemensen controleerden de bromfietser. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn en was in Amsterdam gestolen. De bromfietser werd aangehouden en er wordt onderzocht hoe hij aan het voertuig is gekomen.

Mishandeling

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 7 december werd een man aangehouden voor mishandeling.

Rond 05.10 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige man uit Amersfoort een man op het Hof had mishandeld.. Politiemensen die ter plaatse kwamen, zagen dat de verdachte net in een taxi wilde stappen, maar zij konden hem nog aanhouden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht.

Een 20-jarige man uit Amersfoort stond rond 05.00 uur op het Hof met een meisje te praten. De 37-jarige verdachte kwam naar hen toelopen en ging bij hen staan. Hij sprak het meisje aan en sloeg vervolgens, kennelijk zonder enige aanleiding, de 20-jarige man vol in het gezicht. De neus begon direct te bloedden en de man is naar een horecagelegenheid gelopen. Daar heeft hij het bloedden gestelpt en is daarna naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat zijn neus vermoedelijk is gebroken. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.