Rijn & Venen 09.30 uur

Utrecht 08-12-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Aantreffen nepvuurwapen en vuurwerk

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden voor het voorhanden hebben van vuurwerk en een nepvuurwapen.

Omstreeks 22.35 uur surveilleerde de politie in de omgeving van de M.A. Reinaldaweg. Ter hoogte van een parkeerplaats troffen zij een drietal voertuigen met inzittenden aan. Bij het zien van de politie reed één voertuig weg. De agenten wilden een aantal inzittenden controleren. Op het moment dat de bestuurder zijn rijbewijs uit het dashboardkastje wilde pakken, zag één van de agenten een vuurwapen.

De mannen werden aangehouden en het voertuig doorzocht. In de kofferbak lagen zeven stuks zwaar knal vuurwerk. Uit onderzoek bleek dat het vuurwapen nep was, maar wel verboden omdat het bijna niet van echt te onderscheiden is. De verdachten - één van 22 en twee van 23 jaar allen afkomstig uit Linschoten werden ingesloten voor verhoor.

Straatroof

BREUKELEN Zondagavond werd op de Luitenant Maltbystraat een koerier beroofd onder bedreiging van een mes.

Een 17-jarige koerier uit Breukelen stond omstreeks 19.30 uur met zijn bromfiets op de Luitenant Maltbystraat. De jongen had bij een woning een maaltijd afgeleverd. Op het moment dat hij zijn weg wilde vervolgen, kwam een onbekende man naar hem toe en eiste onder bedreiging van een mes geld van de jongen.

Na de roof rende de verdachte weg in de richting van de Schepersweg. Het signalement van de verdachte luidt: man, licht getinte huidskleur. De man droeg een opvallend kort model jas met allemaal laagjes van diverse kleuren en een donkerblauwe effen joggingbroek.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE Op de Rijksweg A2 heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig slingerend over de Rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude rijden. De bestuurder kreeg omstreeks 20.15 uur een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 50-jarige bestuurder uit Heerhugowaard te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk werd 560 ug/l geconstateerd. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd.