Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 8 december 2003

JONGEREN VERZORGEN TOEZICHT IJSBAAN MERCATORPLEIN

Dertig jongeren van Marokkaanse, Surinaamse, Turkse en Nederlandse afkomst verzorgen het toezicht op de kunstijsbaan, die van 13 december tot en met 4 januari 2004 op het Mercatorplein staat. De ijsbaan wordt op zaterdag 13 december om 11.00 uur geopend door stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren. Voor de kleintjes is er een draaimolen. Ook staan er twee kermisattracties.

Het stadsdeelbestuur van De Baarsjes heeft een financiële bijdrage van 25.000 euro gegeven om een Winter Plaza evenement op het Mercatorplein te organiseren. "Levendigheid versterkt de veiligheid op het plein", aldus stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren. De bewoners zijn het hiermee eens, zoals blijkt uit de peiling van de website (75% is het eens met deze stelling).

De Stichting Beheer Mercatorplein is er in geslaagd om met de bijdrage van het stadsdeel en van een aantal sponsors dit evenement te organiseren. Via deze stichting heeft de kermisexploitant 30 jongeren in dienst genomen om het toezicht te verzorgen; deze jongeren van Marokkaanse, Surinaamse, Turkse of Nederlandse afkomst doen op deze manier werkervaring op in de sector van o.a. kermisexploitatie. Het stadsdeel heeft geen toestemming gegeven om op het plein alcohol te schenken; ook mogen er geen alcoholische dranken op het Mercatorplein worden genuttigd. Bij een "koek&zopie" tent is onder andere warme chocoladedrank, hete soep en Parijse wafels verkrijgbaar.

Goedkoper kort parkeren onder ijsbaan

Gedurende de periode dat de ijsbaan op het Mercatorplein is geopend, kunnen ijsbaanbezoekers goedkoper parkeren in de Mercatorparkeergarage. Bij de ingang van de ijsbaan kan men vragen om een uitrijkaart voor 2 euro. Het financieel voordeel gaat al in na 50 minuten ijspret. Alleen op werkdagen en op zaterdag tot 23.00 uur geldt deze reductie. Op zondag kan men in de directe omgeving zelfs gratis parkeren, omdat de garage dan is gesloten.

Opening en prijzen

De ijsbaan en de andere activiteiten zijn geopend van zondag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur; op zaterdag is de openstelling verlengd tot 21.30 uur. Bezoekers kunnen ook op de kerstkoopavonden (22 en 23 december) tot 21.00 uur gebruik maken van de ijsbaan. De toegang bedraagt 3,50 euro per dag; de huur van een paar schaatsen bedraagt 2,50 euro per dag, maar het is ook mogelijk om met eigen schaatsen op de ijsbaan te schaatsen. Een ritje in de draaimolen kost 1,50 euro. voor 1 euro kan men bij twee kramen zijn geluk beproeven in het bemachtigen van een kerst-hebbedingetje.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam