Gemeente Sittard-Geleen

gemeente Sittard-Geleen d.d. 2 december 2003

1. 1. Onderhoudstoestand paden langs Julianakanaal. Gemeenten Stein, Maasbracht, Meerssen, Echt-Susteren, Maastricht en Sittard-Geleen willen gezamenlijk verzoek indienen bij Rijkswaterstaat om onderhoudstoestand paden langs Julianakanaal te verbeteren. Gemeente Sittard-Geleen is verzocht om hierin het voortouw te nemen.
Beslissing:

1. GOB-fractie, Gedeputeerde Staten en betrokken gemeenten schriftelijk mededelen dat Sittard-Geleen graag wil meewerken, maar geen kans ziet om hiervoor als trekker op te treden.
2. Kopie van brieven ter inzage leggen voor commissie Wijk.
2. Verlichten kerk aan de Bloemenmarkt te Lindenheuvel. Kerkbestuur heeft verzoek ingediend om kerk permanent te mogen verlichten. Tevens verzoeken ze de gemeente om de jaarlijkse exploitatiekosten voor haar rekening te nemen. Beslissing:

1. Akkoord met verzoek om aanstraalverlichting aan te brengen;
2. Verzoek afgewezen om de jaarlijkse exploitatielasten voor rekening te nemen;

3. Door de wijkwethouder wordt bekeken in hoeverre dit kan worden ondergebracht in het wijkbudget.

3. Harmonisatie van het speelruimtebeleid tot een nieuw gemeentelijk speelruimtebeleidsplan en de realisatie van enkele speel- en ontmoetingsplekken.
Beslissing:

1. Ingestemd met de harmonisatie van gemeentelijke speelruimtebeleid;

2. Ingestemd met projectprogramma;

3. Projecten en speelruimtebeleidsplan financieren conform het beleidsprogramma 2003;

4. Ingestemd met de ondersteuning van de stichting Symbiose en het Buro Speelplan;

5. Ingestemd met de voorlopige budgetverdeling.
4. Jaarverslag leerplicht schooljaar 2001/2002 Sittard-Geleen en 2002/2003 Sittard-Geleen, Beek en Schinnen. In de Leerplichtwet staat dat B&W elk jaar verslag moeten indienen bij de gemeenteraad over het gevoerde leerplichtbeleid. Beslissing:

1. Het jaarverslag leerplicht schooljaar 2001/2002 en schooljaar 2002/2003 voor Sittard-Geleen vastgesteld;

2. Jaarverslag aan de raad ter kennisname toegezonden.
5. Opleggen last onder dwangsom aan dhr. Pierik, Kloosterstraat 23, te Holtum, vanwege voortdurende overtredingen van de voorschriften uit de Besluiten opslag- en transport milieubeheer en Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer. Beslissing:

1. Akkoord met handhavend optreden in de vorm van last onder dwangsom;

2. Dhr. Pierik hiervan schriftelijk in kennis gesteld.
6. Verbeterplan Milieuhandhaving en Gewestelijke Handhavingsplan. Landelijk is een project Professionalisering van de Milieuhandhaving gestart, mede naar aanleiding van de gebeurtenissen in Enschede en Volendam.
Uit de gehouden nulmeting blijkt dat Sittard-Geleen grotendeels niet voldoet aan de kwaliteitscriteria. Voor het op peil brengen van de handhaving is een aanzienlijke inspanning noodzakelijk. Beslissing:

1. Akkoord met het gemeentelijk Verbeterplan Milieuhandhaving en het Gewestelijk Handhavingsplan;

2. Akkoord met het beschikbaar stellen van EUR 30.000,00 uit de Reserves Milieu 2003 om het verbetertraject te realiseren;
3. Akkoord met incidenteel uitbreiden van de formatie ten behoeve van milieuhandhaving met 2 formatieplaatsen in 2004. Een besluit over de structurele uitbreiding wordt meegenomen in het kader van Impuls 2005;

4. Gedeputeerde Staten van Limburg in kennis stellen van de genomen besluiten;

5. De commissie Algemene Bestuurlijke Zaken informeren;
6. De feitelijke effectuering van de aanwending van de reserves 2003 meenemen als beslispunt in de jaarrekening 2003.
7. Aanwijzen van dagen voor collectieve festiviteiten voor het jaar 2004.
Het aanwijzen van deze dagen is noodzakelijk, omdat de geluidsvoorschriften op deze dagen niet van toepassing zijn voor voor horeca-, sport-, en recreatie-inrichtingen welke binnen de gemeentegrenzen gelegen zijn.
Beslissing: akkoord met de voorgestelde data voor collectieve festiviteiten. Data bekendmaken door plaatsing in Maas en Mijn/Geleenbode en op website.

8. Beantwoording vragen ex. art 37 RvO van de fracties GOB, PvdA, GroenLinks en Geleen Lokaal inzake retailstructuurvisie en de afbouw van het Fortunastadion.
Beslissing: de door de raad aangenomen motie van 6 november jl. uitvoeren door:

1. De plannen voor de afbouw van het Fortunastadion en de realisatie van grootschalige supermarkt verder uit te werken en de effecten van deze plannen in beeld te brengen
2. Consensus te bereiken met betrokken partijen;
3. De retailstructuurvisie en de uitwerking hiervan voor de afbouw van het Fortunastadion, uiterlijk in april 2004 ter besluitvorming voorleggen aan de raad.